#InfoTardaDaily | Protecció Civil tornarà a provar les alertes mòbil el 12 d’abril al Camp de Tarragona

Protecció Civil tornarà a provar el sistema d’alertes de telefonia mòbil el pròxim dimecres 12 d’abril al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès. 

Sirenes Proteccio Civil
PUBLICITAT

El missatge d’alerta, que en aquest cas indicarà que es tracta d’una prova, s’enviarà a tots els mòbils de la demarcació a partir de les 11 del matí. 

La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany, ha manifestat que l’exercici es fa per comprovar el funcionament del sistema, i també perquè la població es familiaritzi amb aquestes alertes, que només s’activaran en cas d’emergència. 

Després de la prova, la ciutadania podrà fer una enquesta anònima. Aquesta servirà per comprovar el funcionament del sistema. S’hi preguntarà, per exemple, si s’ha rebut l’alerta, el nombre de missatges que s’han rebut i l’idioma. 

L’Estat ha destinat més de 290 milions d’euros del Pla de Recuperació Econòmica a la demarcació de Tarragona. 

2.800 projectes s’han beneficiat dels ajuts estatals, que es van posar en marxa després de la pandèmia. A més, hi ha 2.600 petites i mitjanes empreses del territori que han rebut finançament per a la transformació digital. 

D’altra banda, els fons Next Generation ha permès ampliar la cobertura amb banda ampla a una cinquantena de municipis i s’han destinar 150 milions d’euros a infraestructures. 

El Subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà, ha destacat aquest esforç inversor. 

En el balanç, el subdelegat també ha destacat que s’han pujat les pensions, que la reforma laboral ha permès reduir la temporalitat i que milers de persones s’estan beneficiant de la gratuïtat del transport públic. 

Qui també ha fet balanç avui, és l’alcalde de Tarragona. Pau Ricomà ha destacat que en aquest mandat s’ha aconseguit desencallar projectes importants per a la ciutat. 

És el cas de l’ampliació de l’hospital Joan XXIII, que ja està en marxa, o la pròxima construcció del Fòrum de la Justícia. 

També ha destacat la creació d’un parc d’habitatge social i l’impuls del projecte Tarragona GreenBelt, que ha aconseguit finançament europeu. 

Ricomà ha afirmat que, tot i les dificultats s’han establert les bases pel canvi i anticipa que el pròxim mandat hi haurà una forta inversió. 

Ricomà ha esmentat la feina de totes les conselleries i ha destacat dades com “el record de pernoctacions turístiques de 2022” o que “la ciutat ha reduït la criminalitat des del 2017”. 

El jutjat de guàrdia de Reus ha decretat l’ingrés a presó d’un home acusat d’estafar més de 300.000 euros. 

L’home es feia passar per treballador de dues entitats bancàries per enganyar diverses víctimes a les quals els hauria estafat diners i joies per valor de més de 300.000 euros.

L’home, de 30 anys, va ser detingut dimarts passat a Reus i segons les investigacions dels Mossos d’Esquadra hi hauria fins a tres víctimes. La investigació, iniciada a finals de l’any passat, continua oberta i no es descarten noves detencions.

La Guàrdia Civil de Tarragona ha identificat 13 noves víctimes d’abús infantil d’un home detingut a Almeria

Es tracta d’infants procedents d’Almeria, Granada i Múrcia. Amb aquestes noves víctimes ja sumen divuit els infants afectats per l’home detingut el setembre passat a Almeria. La identificació dels nous menors s’ha fet després d’analitzar gairebé unes 2.000 gigues d’informació relacionada amb pornografia infantil.

Tot plegat s’emmarca en l’operatiu Téras que es va iniciar el setembre passat a Tarragona, quan una empresa va detectar que un dels seus treballadors tenia material pedòfil a l’ordinador. 

L’Ajuntament DE rEUS, Incasòl i CatSalut han signat el conveni per a l’impuls de la regeneració urbana del barri del Carme. 

El projectes es va presentar ahir, coincidint amb la visita al territori del president de la Generalitat, Pere Aragonès. 

L’aprovació del conveni de col·laboració ha de donar resposta a la històrica reivindicació veïnal del barri del Carme, amb l’impuls de la regeneració urbana i la dotació amb nou habitatge protegit, aparcament públic i la construcció d’un Centre d’Atenció Primària al barri

CCOO  convoca dos dies de vaga a IQOXE per la readmissió del president del comitè d’empresa, Fran Pizarro. 

L’aturada, que s’ha anunciat avui, es farà el 12 i 14 d’abril. Justament ahir a la tarda, prop de dues-centes persones van tallar la N-340, a l’altura de Bonavista per protestar contra l’acomiadament de Pizarro. Han reclamat la seva readmissió i han denunciat que es tracta d’un cas de persecució sindical. 

El secretari general d’indústria de CCOO a Tarragona, José Manuel Martín va exposar que, des de l’explosió de fa tres anys, el sindicat ha presentat una vintena de denúncies contra IQOXE a Inspecció de Treball. 

I una altra protesta laboral. Els treballadors d’Ivemon Ambulàncies Egara han tornat a reclamar que el servei s’internalitzi

Una vuitantena de persones s’han concentrat aquest dijous davant dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona per denunciar la “passivitat” del CatSalut davant dels incompliments del conveni col·lectiu per part de l’empresa concessionària. 

El Festival Internacional de Cinema en Català de Roda de Berà, el FIC-CAT, ha rebut un total de 250 propostes per a la pròxima edició. 

Són 20 llargmetratges,  32 documentals, 126 curtmetratges, 36 videoclips i 36 treballs de centres educatius.

Del total, 35 treballs pertanyen, a més a més, a la categoria Comarques Tarragonines. 

Ara, els comitès procediran a visionar i valorar tots els treballs rebuts per tal d’escollir els que formaran part de la Selecció Oficial. 

I  Reus s’ha presentat un nou element festiu: La Somera. 

El projecte constructiu el va presentar ahir a la tarda La Colla Gegantera Els Alegre, amb la col·laboració de l’Institut Municipal Reus Cultura. 

El disseny s’ha encarregat a l’escultor de Solsona Pau Reig, autor de diferents propostes d’imatgeria festiva a Catalunya. Per finançar el projecte s’engegarà una campanya popular amb el lema #ApadrinoLaSomeraDeReus. 

PUBLICITAT