#InfoTardaDaily | Rebombori polític a Montblanc

Avui comencem destacant el rebombori polític que s’ha generat a Montblanc, quan l’alcalde Josep Andreu ha anunciat el fitxatge del secretari municipal, Marià Gomis com a número 2 de la seva candidatura a les eleccions de maig.

PUBLICITAT

Gomis és fill de l’exalcalde de Montblanc i expresident de la Diputació de Tarragona i actualment és el secretari municipal de l’Ajuntament montblanquí. 

En la seva presentació com a candidat a les municipals, Gomis ha reconegut que, si surt escollit regidor, haurà de deixar la feina per incompatibilitats. 

La incorporació de Gomis ha la llista de Progressa Montblanc ja ha generat reaccions polítiques. Esquerra ha demanat que presenti la dimissió com a secretari de l’Ajuntament, perquè consideren que no és ètic. 

La CUP registra una proposició de llei perquè el Fons Nuclear arribi al 90%

La proposta, que ja s’ha entrat al registre del Parlament, també planteja que els diners es destinin a finançar actuacions de desenvolupament socioeconòmic i de transició energètica justa de les zones afectades”. El text també aposta per repartir els diners de manera ponderada. Això vol dir que els municipis més pròxims a les centrals nuclears s’endurien més quantitat de fons. 

Laia Estrada és diputada de la CUP

Amb la proposta de la CUP, el Fons de Transició Nuclear passaria dels 24 milions d’euros als 108. 

L’acusat de violar una menor en una pizzeria de Flix s’enfronta a dotze anys de presó. 

És la petició del ministeri fiscal i de l’acusació particular. La defensa en demana l’absolució. El judici ha arrencat aquest dijous a l’Audiència de Tarragona i s’està celebrant a porta tancada fins ara, ja que s’està reproduint la declaració de la nena – que en el moment dels fets tenia sis anys. 

Detingut un home per robar 68 comptadors d’aigua en nou comunitats de veïns de Reus

Els Mossos el van arrestar dimarts. Se li atribueixen nou delictes de robatori amb força, nou de danys i un delicte d’estralls. L’home utilitzava el mateix ‘modus operandi’ en totes les ocasions. Accedia a l’interior dels quartets de subministrament d’aigua de les comunitats de veïns i amb una clau anglesa o un tornavís sostreia els comptadors, aixetes de coure i material divers. Els Mossos van comprovar que el sospitós havia venut 22 comptadors d’aigua en una ferrovellera de Reus. 

L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa l’Oficina Virtual Tributària 

D’aquesta manera culmina el projecte de reorganització interna i de transformació digital de la Hisenda municipal.

De manera senzilla i intuïtiva, l’Oficina Virtual Tributària permet a la ciutadania conèixer l’estat dels seus impostos i tràmits administratius amb la Hisenda municipal, pagar els seus rebuts de manera immediata i gestionar el seu compte tributari.

El contracte del subministrament, implantació i serveis d’explotació es va adjudicar per un import de 3.025.000 euros en 10 anys, i compta amb finançament europeu de 394.956,01 euros a través de l’instrument dels fons Next Generation

El projecte ‘Dinar en companyia’ de Tarragona reparteix més de 1.600 àpats en la prova pilot

 La iniciativa, engegada a la llar municipal de Sant Salvador, té per objectiu combatre l’aïllament social entre la gent gran i ofereix dinars a preus reduïts. Davant l’acollida del servei, l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i l’associació socioeducativa Joventut i Vida han renovat el conveni de col·laboració per aquest any i pròximament l’estendran a la llar de zona centre de la ciutat. 

Al llarg de la prova pilot, una seixantena de persones amb una mitjana d’edat de 74 anys han participat en l’activitat. Actualment, una vintena de persones assisteixen als dinars de dilluns a divendres.

PUBLICITAT