#InfoTardaDaily | Segona jornada de vaga de la sanitat i educació

Segona jornada de vaga de la sanitat i educació i avui, al nostre territori, la protesta s’ha escenificat amb una manifestació a Tarragona, que ha aplegat unes 500 persones segons la Urbana i més de mil, segons els organitzadors. 

PUBLICITAT

La marxa s’ha fet sota el lema “Educació i sanitat, pública i de qualitat”. L’han convocat laUSTEC, CGT i la Intersindical i a la plaça Imperial Tàrraco ha influït amb la marxa de les infermeres convocada per la plataforma Aturem Joan XXIII.

la portaveu de CTG-Ensenyament a Tarragona, Marta Minguella, ha exigit més recursos per als serveis públics essencials. 

La mobilització ha tingut dues parades finals als Serveis Territorials d’Educació i Sanitat on s’han dirigit durament a Pere Aragonès i el conseller Josep Gonzalez-Cambray, de qui demanen la dimissió. 

L’atur al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre va baixar fins al 9,8% durant l’últim trimestre del 2022. 

Així ho indiquen les dades de la darrera Enquesta de Població Activa , que s’ha donat a conèixer aquest dijous. 

En el conjunt de la demarcació, la població activa total va assolir a finals de 2022 les 395 mil persones, unes 10 mil més que fa un any. D’aquesta, 356 mil estaven ocupades i 39 mil es trobaven a l’atur. En aquest sentit, l’EPA va registrar la creació de 20 mil llocs de treball, però 10 mil persones més buscaven feina.

Un estudi de la URV determina la presència “elevada” de metalls a l’aire al Morell, al costat de la petroquímica. 

Un dels responsables de la recerca, Joaquim Rovira, ha apuntat que, així i tot,  els riscos cancerígens a aquesta exposició són “acceptables”. 

L’Ajuntament del Morell ha finançat l’estudi i, paral·lelament, amb la UPC ha instal·lat una xarxa de sensors al municipi per captar components orgànics volàtils com el benzè o el butadiè en pics de contaminació. 

L’alcalde del Morell ha reclamat a la Generalitat que es regulin les emissions d’aquests compostos. 

Una recerca sobre el càncer de mama metastàtic liderada a Tarragona rep una subvenció de 150.000 euros. 

Aquest ajut procedeix de l’Associació Contra el Càncer de Tarragona. L’estudi el lidera Jorge Joven, de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i implica una vintena d’hospitals i se centrarà en el tractament radiològic d’aquests tumors. 

L’estudi farà seguiment de 2.500 pacients durant tres anys. 

L’Ajuntament de Tarragona i el Nàstic signen la concessió dels terrenys per a la Ciutat Esportiva del club per 50 anys

L’acord té una validesa de 50 anys i inclou un cànon econòmic en cas que el club faci una explotació econòmica de l’espai. També haurà de reservar l’ús gratuït de les instal·lacions en favor del Patronat Municipal d’Esports per desenvolupar qualsevol activitat d’interès públic. 

Segons el conseller de Territori a Tarragona, Xavier Puig, es tracta d’unes instal·lacions esportives que gestionarà el Nàstic “al servei de la ciutat”.

El Consell Comarcal del Tarragonès fa marxa enrere i permetrà que les AFA continuïn gestionant els serveis dels menjadors escolars.

Representants de les ampes de les 38 escoles afectades van assistir ahir a la tarda a la reunió convocada pel consell. Ho van fer acompanyades de més d’un centenar de persones que es van concentrar a les portes de l’ens supramunicipal.

El conseller d’Ensenyament, Mario Téllez, va explicar que sol·licitaran una reunió al Departament d’Educació per a poder seguir garantint que el servei sigui gestionat per les famílies. 

Des del Consell Comarcal del Tarragonès s’han compromès a citar els representants de les famílies el pròxim mes de febrer. Ho faran després de traslladar al Departament d’Educació el malestar generat en les AFA de les escoles de la comarca. 

El Carnaval de Tarragona recupera tots els seus actes tradicionals

Tarragona està a punt per rebre el Carnaval 2023. Un Carnaval que enguany recupera el 100% dels seus actes després de dos anys a mig gas per la pandèmia, i que enguany torna a acollir  les dues rues, la Disfressa d’Or, espectacles, concursos i activitats per a tothom com la Baixada del Pajaritu.  

aquesta edició que s’iniciarà divendres 10 de febrer i s’allargarà fins dimarts 21. 

El Trapezi 2023 estrenarà directores artístiques i es farà del 10 al 14 de maig

L’empresa La Puça Espectacles serà l’encarregada de la direcció artística de la Fira de Circ de Catalunya Trapezi des d’aquesta edició del 2023 i fins al 2026. Les noves directores artístiques del Trapezi Reus estan ja immerses en preparar la programació d’enguany, que serà del 10 al 14 de maig. Són l’Alba Sarraute i Pons (Argentona 29 de juliol de 1982) pallassa, música i acròbata  i la Cristina Cazorla Fernández, actriu, presentadora i gestora cultural (20 d’abril de 1975

PUBLICITAT