#InfoTardaDaily | S’han iniciat els tràmits d’expropiació de terrenys a l’Alt Camp i a la Conca de Barberà per on passarà la línia de molta alta tensió (MAT), promoguda per Red Eléctrica

S’han iniciat els tràmits d’expropiació de terrenys a l’Alt Camp i a la Conca de Barberà per on passarà la línia de molta alta tensió (MAT), promoguda per Red Eléctrica. 

PUBLICITAT

Aquesta línia, de doble circuit i 220 kilovolts, travessarà els temes municipals d’Aiguamúrcia, Barberà de la Conca, Cabra del Camp, el Montmell, el Pla de Santa Maria, el Pont d’Armentera, l’Espluga de Francolí, Montblanc i Vimbodí i Poblet. 

Afecta finques privades, però també de públiques que depenen dels ajuntaments, l’Agència Catalana de l’Aigua i la Diputació de Tarragona.  

El projecte de línia de Molt Alta Tensió va rebre l’aval de la Generalitat a principis d’enguany. L’Ajuntament de Montblanc és l’únic que hi va presentar al·legacions per minimitzar-ne l’impacte. La resta de municipis no van emetre cap informe.

Protecció Civil repetirà la prova d’alertes al mòbil a Tarragona, l’Ebre i el Penedès el 13 de juny. 

L’exercici es tornarà a fer perquè el primer intent, el 12 d’abril, no va anar bé. 

De fet, només el 35% de les persones que van respondre l’enquesta havien rebut el missatge. Protecció Civil va demanar explicacions al Ministeri de l’Interior, que és el responsable d’aquesta eina tecnològica. 

De seguida el Ministeri va respondre que s’havia identificat l’error i que aquest no es tornaria a produir. 

Ara, amb la prova del 13 de juny a la demarcació de Tarragona, es vol comprovar que tot funciona correctament. Més endavant es farà l’exercici a Barcelona i la Catalunya Central. 

La Policia Nacional ha detingut a Tarragona un fugitiu de Colòmbia buscat per la Interpol

El cos policial va rebre un avís a l’abril alertant que el fugitiu es podria trobar a la ciutat simulant una vida aparentment normal. 

L’ordre d’arrest la tenia interposada des del novembre del 2022 per un delicte agreujat de tràfic d’estupefaents i rentat d’actius, amb una pena de catorze anys. 

Després d’unes setmanes d’investigació i seguiment, l’home va ser detingut a la Part Alta. El jutjat de guàrdia ha decretat la seva extradició a Colòmbia, on serà empresonat. 

El sindicat USTEC ha aconseguit una reunió amb el conseller Josep González Cambray, després de les tancades que va fer dijous passat a les diferents seus territorials del departament. 

La portaveu de la USTEC a Tarragona, Laura Ferré, ha confirmat a Carrer Major que la reunió serà aquest divendres. 

Ferré no creu que s’hi tanqui cap acord, però si que considera que és un primer pas per poder desencallar un conflicte que fa temps que s’arrossega. Això si, confia que abans d’acabar el curs sindicats i conselleria puguin arribar a una entesa. 

Tot just la setmana passada, la USTEC va denunciar  que el Concurs de Mèrits, que s’acaba de fer, ha deixat fora més de 4 mil docents amb més de set anys d’antiguitat. 

A Tarragona, aquest dilluns s’han començat a muntar les bastides per restaurar les façanes nord i oest de la Torre del Pretori. 

Els treballs d’instal·lació d’aquestes estructures s’allargaran durant tota la setmana. 

Aquestes bastides estaran instal·lades durant aproximadament uns nou mesos, que és el que es calcula que duraran les obres. Després, un cop acabada la intervenció en aquestes dues cares de la torre, la tasca continuarà a la façana est, que dona a la plaça del Rei, durant un any aproximadament. D’altra banda, aquest dissabte vinent, 27 de maig, està previst que es desmunti la gran grua que durant els darrers mesos ha estat a la plaça del Pallol, per les obres de Ca l’Agapito. 

La tercera campanya d’excavacions arqueològiques a l’assentament ibèric del Vilar, a Valls, confirma la importància del jaciment. 

De fet, els arqueòlegs treballen amb la hipòtesis que siguin les restes de l’antiga Kissa, la ciutat més gran de la Cossetània. 

Les excavacions d’enguany, conduïdes per la Universitat de Barcelona, s’ha descobert un segon carrer, dues sitges d’emmagatzematge i un barri amb més de 16 cases. 

A més, un sondeig apunta que la muralla i els recintes adossats s’estenen en direcció est. Això augmentaria la superfícies de la ciutat ibèra fins a les 7 o 8 hectàrees.

Berni Álvarez deixa la banqueta del CBT després de 13 anys

Fa un pas al costat per centrar-se en la política, ja que forma part de la candidatura municipal del PSC a Tarragona. Berni Álvarez tanca així un cicle de més de tres dècades al bàsquet tarragoní, primer com a jugador i després com a entrenador. 

En el seu comiat s’ha emocionat i ha recordat que al llarg de tots aquests anys han viscut moments de tots colors. 

Berni Álvarez ha anunciat la seva retirada just dues setmanes després d’assolir l’ascens a la LEB Plata a la Fase Final de Liga EBA disputada a Mallorca.

El TetaFest  de Tarragona  visibilitzarà la tasca social d’una vintena d’entitats

El festival LGTBIQ+ i feminista es farà al Camp de Mart el 2 i 3 de juny. Hi actuaran Mala Rodríguez, Samantha Hudson i Mabel Flores, en un macroconcert el divendres 2 i l’endemà dissabte al matí hi haurà una fira d’entitats. 

Montse Garcia, cap de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona

Des de les 10 a les 14 hores, els assistents podran gaudir de xerrades i conferències amb temes que van des de la maternitat fins a la interculturalitat, passant pels drets humans.

PUBLICITAT