#InfoTardaDaily | Traspàs de 15 quilòmetres de carreteres de l’Estat a l’Ajuntament de Tarragona

El secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà han presentat avui l’acord, que permetrà convertir aquests trams en vies urbanes. S’hi invertirà 12,5 milions d’euros,. 

PUBLICITAT

A la zona de Llevant es farà un passeig per vianants i bicicletes en paral·lel a la N-340 i a Ponent, s’ampliarà el pont del Francolí. A més, es posaran pantalles acústiques per amortir el soroll de l’A-7. 

Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, considera que aquesta és “una actuació transformadora per la ciutat”.

En el cas de la T-11 a Ponent es preveu invertir 3 milions d’euros, en millores de la calçada, mesures de pacificació del trànsit i millora de la connexió amb el pont de Santa Tecla. 

Descobreixen una cova a la Febró que conserva un dels conjunts d’art postpaleolític més importants de l’arc Mediterrani

Es tracta d’un mural de vuit metres amb més de cent figures gravades a l’argila fetes entre l’època paleolítica i neolítica.

Ubicat a la Cova de la Vila, es tracta d’un dels conjunts més importants de l’arc Mediterrani per conèixer “la cosmovisió” dels habitants d’aquest indret, c

L’especialista en art rupestre i col·laborador de l’IPHES, Ramon Viña, ha destacat la importància de la troballa. 

La descoberta la van fer l’any 2021 de forma casual un grup d’espeleòlegs. Per conservar la troballa, s’ha tancat l’accés a la cova i el Departament de Cultura ja ha encarregat un estudi documental exhaustiu dels gravats.

L’Ajuntament de Tarragona cedeix espais de la Tabacalera al Ministeri de Cultura per rehabilitar la Necròpolis

La cessió s’ha acordat en el ple municipal celebrat aquest matí

 Se cedeixen 3.745 metres quadrats que inclouen el taller, el magatzem dels jardiners, els magatzems 1 i 2, l’accés a la Cripta del Roser, la Cripta dels Arcs i les restes de la Basílica de Sant Fructuós. La rehabilitació es farà gràcies a la inversió de 7.000.000 d’euros dels fons Next Generation i inclou aquesta cessió de caràcter permanent.

En el ple de Tarragona avui també s’ha aprovat l’estructura de costos del futur contracte de la brossa. 

Només s’hi havien presentat dues al·legacions i les dues s’han rebutjat al ple. Aquest punt de l’ordre del dia ha generat un agre debat entre govern i el PSC. 

El ple també ha servit per donar compte de l’execució pressupostària del 2022. Enguany es disposarà d’un romanent que podria superar els 8 milions d’euros i s’espera que la setmana que ve se celebri un ple extraordinari per donar-li sortida a través d’un modificatiu de crèdit.

Desmantellada una plantació de marihuana en un habitatge de Cunit per segona una vegada en poc més d’un any

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Cunit (Baix Penedès) han desmantellat la matinada d’aquest divendres una nova plantació de marihuana amb 902 plantes. Per segona vegada, en setze mesos, s’han localitzat aquestes plantes en el mateix domicili del municipi. En l’operació, s’han detingut tres persones, dues d’elles són les mateixes que van ser arrestades el novembre de 2021, quan es van trobar 1.525 plantes.

El Nàstic de Tarragona rep a casa un dels equips més irregulars de la categoria, el Calahorra. 

Els granes ho fan després d’encaixar la primera derrota de l’etapa Dani Vidal al capdavant de la nau amb el Barça Atlètic a domicili, i amb l’obligació de reemprendre el camí de la victòria abans no apareguin els fantasmes del descens.

Només 4 punts separen els tarragonins dels llocs de descens. El partit entre el Nàstic i el Calahorra serà diumenge a les 17h de la tarda

El CBT rep a El Olivar buscant un bon tram final de temporada

En el duel de la primera volta el CBT va guanyar a terres aragoneses (57-67). El partit al Serrallo es jugarà aquest dissabte a les 19h.

PUBLICITAT