#InfoTardaDaily | UGT denuncia que la Universitat Rovira i Virgili acumula dotze anys de desinversió pública i d’infrafinançament

UGT denuncia que la Universitat Rovira i Virgili acumula dotze anys de desinversió pública i d’infrafinançament. Segons el sindicat això s’evidencia en infraestructures i equipaments, però també en el personal. Per aquest motiu, exigeix la creació de places estructurals i que es millorin les condicions dels professors associats i substituts. 

PUBLICITAT

El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha subratllat que el procés d’estabilització del personal no serà suficient per resoldre totes les mancances i la sobrecàrrega de treball. 

Els sindicalistes han fet aquestes demandes aquest dijous des de Tarragona en el marc de les pròximes eleccions sindicals, en les quals s’escolliran 64 delegats la setmana que ve.

El Consorci d’Aigües de Tarragona ha declarat la prealerta però descarta restriccions als abonats

El comitè d’emergència del CAT ha decidit passar a prealerta pel baix nivell de reserves al pantà de Mequinensa. 

Tot i això, l’organisme que gestiona el minitransvasament de l’Ebre no preveu aplicar restriccions als seus abonats, perquè la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre garanteix els subministraments en alta d’aigua potable. 

Recordem que aquesta mateixa setmana, el Govern ha declarat l’alerta per sequera en una cinquantena de municipis que depenen el CAT. L’executiu català sí que contempla restriccions. 

Costes de l’Estat realitza aportacions de sorra a la platja Llarga i la del Miracle a Tarragona. 

Els treballs s’han fet aquesta setmana i la sorra, com la que ha servit per regenerar la platja d’Altafulla, procedeix de Torredembarra. En el cas de la Llarga, s’hi han abocat 4 mil metres cúbics, formant una mena de península per tal que sigui el mateix onatge qui la distribueixi al llarg del litoral. En el cas del Miracle s’hi han abocat un miler de metres cúbics. 

Des de l’Ajuntament de Tarragona han lamentat que el Ministeri no els havia informat d’aquesta actuació. 

I encara a Tarragona, l’Ajuntament ha iniciat una nova fase de diagnosi de l’estat de la Muralla. 

En aquest cas els treballs se centre en el tram del passeig de Sant Antoni. La bastida s’ha començat a instal·lar aquesta setmana, a l’alçada de la Diputació de Tarragona. La bastida també permetrà dur a terme unes obres d’un tram del camí de ronda

La Fundació Villablanca de Reus coordina un projecte internacional per ajudar a descartar teràpies pseudocientífiques en el tractament de l’autisme. 

Quatre entitats europees participen en aquest programa formatiu que oferirà continguts digitals en diferents idiomes adreçats a persones que pateixen aquest transtorn, als seus familiars i els professionals que els tracten. 

Aquestes eines es basaran en evidències científiques i permetran millorar la tria de tractaments. 

El coordinador de Recerca i Formació, Rafael Martínez, adverteix dels efectes contraproduents que poden tenir teràpies alternatives i sense base científica. 

Els investigadors del programa alerten que a escala europea, el 70% dels nens amb autisme reben tractaments basats en medicines i teràpies alternatives sense base científica. 

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues dones que es feien passar per falses revisores del gas i robaven a persones grans a Tarragona

Les arrestades, de 25 i 27 anys, eren violentes i amenaçaven les víctimes quan aquestes sospitaven. Els robaven joies i documentació bancàries per després fer transaccions fraudulentes. 

Les detencions es van fer dimarts de matinada, en dos domicilis de Sant Feliu i Cornellà de Llobregat. 

Els Mossos també han detingut un home per robar diversos vehicles a l’Alt Camp i a la Conca de Barberà

Els fets van tenir lloc a principis de maig quan els agents van tenir coneixement que una persona havia robat dues motocicletes, un quad i diverses eines de l’interior d’un magatzem de Blancafort, a la Conca. El van poder detenir fa uns dies a l’Espluga. L’home ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat. 

Una exposició mostra el metratge d’una pel·lícula feta a Tarragona l’any 1922 i oblidada durant cent anys

La Universitat Rovira i Virgili i la Xarxa Santa Tecla han treballat durant una dècada en la recuperació d’aquesta pel·lícula titulada ‘Heroísmos’.

L’audiovisual va ser gravat per la Creu Roja l’any 1922 a Tarragona per costejar les despeses d’un hospital de sang que atengués els soldats ferits procedents de la Guerra del Marroc. 

La documentalista Maria Roig destaca la importància de la troballa. 

Des d’avui aquest film es pot descobrir, en forma d’exposició, a les dependències de les antigues urgències de l’Hospital Santa Tecla de Tarragona. La mostra inclou el metratge recuperat de la pel·lícula, documentació original i un petit fragment del film. 

PUBLICITAT