#InfoTardaDaily | Una seixantena de tractors participen a una tractorada de protesta a Tarragona

Una seixantena de tractors han participat avui en una tractorada a Tarragona convocada per Unió de Pagesos per protestar contra l’excés de burocràcia, la limitació de l’ús de fitosanitari i per reclamar mesures efectives contra la sequera. 

Unio Pagesos protesta
PUBLICITAT

Els vehicles han sortit des de Falset, Reus, Valls i el Morell per a acabar a la subdelegació del govern, on han abocat fems i han cremat restes de poda. 

El sindicat denuncia que s’imposi restriccions en el reg, mentre es manté l’activitat turística. 

A més, de la de Tarragona també hi ha hagut tractorades a Lleida, Vic i Girona. 

L’Espluga de Francolí allarga els talls nocturns d’aigua dues hores més

Des de dissabte, l’aigua es talla a partir de les set del vespre i s’allarga fins a les set del matí. 

L’alcalde Josep Maria Vidal ha explicat que han adoptat la mesura perque la situació ha empitjorat durant l’última setmana. 

El consistori preveu que “en un mes o un mes i mig” podran executar alguna de les mesures que treballen des de principi d’any i que permetran afrontar l’estiu “amb millors condicions”.

Ingressa a un centre de menors un noi de 17 anys acusat d’apunyalar dues persones a les portes d’una discoteca a Salou.

Els fets van tenir lloc a primera hora del matí d’aquest dissabte. Quan els Mossos van arribar a l’indret van trobar les dues víctimes, una de les quals es trobava ferida greu. Els serveis sanitaris van atendre els dos individus i els van traslladar a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. 

La policia va estar buscant durant tot el dia el presumpte autor dels fets, que finalment va ser detingut cap a tres quarts de sis de la tarda a Cambrils. El jove ha ingressat a un centre de menors a Lleida.

Recollim també decisions del consell executiu de la Generalitat que afecten el nostre territori. El Govern impulsarà l’ús de l’hidrogen verd com a vector estratègic per a la transició energètica

La Generalitat ha anunciat la creació del Centre Català per a la Descarbonització de la Indústria, que desenvoluparà les tecnologies necessàries per assolir aquest objectiu. Així mateix, s’ha acordat reconèixer la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, que té l’epicentre a Tarragona,  com a instrument principal per promoure l’economia i l’ús de l’hidrogen renovable a Catalunya.

D’altra banda, la Generalitat planteja l’expropiació de fins a 189 habitatges buits de 14 municipis amb alta demanda a partir de l’any vinent. 

Entre aquests 14 municipis n’hi ha diversos del nostre territori. És el cas de Tarragona, Reus, Valls i Roda de Berà.

El Govern  requerirà als propietaris que acreditin que el seu pis no està buit i, si no ho poden fer, s’iniciarà un procés de negociació perquè els destinin a lloguer social i en última instància s’optarà per l’expropiació forçosa. El Govern espera poder disposar dels primers habitatges a partir del 2024.

Instal·len al port de Torredembarra els últims biòtops de la primera muntanya marina construïda amb carbonat càlcic

L’estructura està composta per 40.000 tones de carbonat càlcic, un producte que els diferencia de la resta i que s’ha extret de la pedrera de Bellvei. El projecte pretén contribuir a la conservació del Mediterrani al mateix temps que esdevé un parc subaquàtic. 

La previsió és que els treballs – amb una inversió superior als 850.000 euros – finalitzin al juny i l’estructura es pugui obrir al públic.

Envien a judici el número dos de la candidatura de la CUP a Reus per un presumpte delicte de lesions contra la Policia

El motiu són les protestes post sentència del procés a Tarragona. En total, el jutjat que instrueix el cas ha decidit obrir judici oral contra quatre persones, totes elles vinculades a l’esquerra independentista. 

Està previst que el judici arrenqui el 5 de juny a l’Audiència Provincial. 

A Tarragona, l’impacte econòmic dels Bons Comerç quadruplica la inversió d’enguany

Segons les dades recollides per la Conselleria de Comerç l’impacte econòmic ha superat els 400 mil euros.  D’aquesta manera, s’ha aconseguit superar les previsions, que en primera instància preveien multiplicar per tres la inversió inicial. 

Dels 20.000 bons que es van posar a distribució de la ciutadania se’n va liquidar el 99,99 %

PUBLICITAT