Tarragona combatrà els abocadors il·legals després de la pressió rebuda a les xarxes socials

IMG-20160229-WA0004

PUBLICITAT

Un grup creat per diferent ‘tuitaires’ tarragonins ha registrat una moció per tancar els abocadors il·legals de la ciutat. El grup diu que en té setze de localitzats i de moment se n’han tancat dos.

Els #tgntt com es coneix aquest grup expliquen que la moció s’entra en defensa del Medi Ambient i del Civisme.

El grup s’ha dedicat a geolocalitzar els abocadors i ha posar en coneixement de l’Ajuntament la situació d’aquests.

Diferents punts de l’anella verda o sobretot un, localitzat al polígon d’entrevies, són els principals punts negres que han trobat.

El portaveu dels #tgntt, Albert Punyet, ha explicat la situació en què s’han trobat els abocadors i la intenció de la moció presentada.

La moció ja té el suport d’ERC, la CUP i ICV-EUiA i des de #tgntt confien que els altres quatre partits del consistori acabin també tirant endavant la proposta.

Des de l’Ajuntament la consellera de Medi Ambient, Ivana Martínez, ja ha anunciat que es vol canviar el reglament de la deixalleria i que s’està treballant per tancar els abocadors.

Ivana Martínez ha fet una crida al civisme i ha assegurat que s’estant netejant zones afectades.

Els tuitaires ja han advertit que seguiran denunciant alguns aspectes de la ciutat que no rutllen com per exemple les escales mecàniques de la part baixa que ja han piulat en alguna ocasió.

El Coordinador General del Jocs, Javier Villamayor, assegura que s’arribarà a temps per la inauguració dels Jocs Mediterranis en una entrevista al programa La Tarda de la Xarxa que s’emet des de Ràdio Ciutat de Tarragona.

Aquest és un fragment de l’entrevista quan VIllamayor ha estat preguntat directament per si es farien els Jocs.

Els ajuntaments de Tarragona i Reus han unit esforços per combatre la pobresa energètica de forma conjunta. Els dos consistoris aprovaran en principi amb una declaració institucional en els pròxims plens municipals un grapat de mesures per intentar posar solució a la pobresa energètica.
 La regidora de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tarragona, Ana Santos, i la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, han presentat públicament els acords als que han arribat i els tres punts en que centren les seves propostes. La rebaixa dels impostos en els trams bàsics de consum i poder deixar l’iVA en un 4% enlloc del 21% és una de les principals demandes que es fan. La consellera Ana Santos s’ha mostrat confiada de que la moció es pugui estendre a altres municipis. Actualment unes 1.600 famílies entre Tarragona i Reus es beneficien dels ajuts dels ajuntaments de les dues ciutats que s’enfilen fins els 300.000 euros anuals.

La Xarxa i l’associació Obertament enceten una nova sèrie documental per lluitar contra l’estigma i la discriminació que pateix les persones amb diagnòstic de salut mental. Dues de les persones que han participat d’aquest programa com són el Josep Anton Llurba i l’Ángel Urbinà han passat per Ràdio Ciutat de Tarragona al costat del Jesús Sarmiento.

L’AAVV de Bonavista com us avançava RCTGN segueix reclamant que es tanqui el nou parc del barri abans que aquest no estigui inaugurat. Des de l’AAVV es demana també que a les nits pugui quedar completament tancat per evitar actes incívics com els que s’han trobat fa unes setmanes. L’Ajutament assegura que les pròximes setmanes les obres quedaran acabades i que estudiarà la proposta del tancament nocturn tot i tenir una difícil solució.

EL TEMPS

Captura de pantalla 2016-04-12 a les 07.15.46 

Dimarts pràcticament calcat a aquest dilluns amb quatre núvols alts i que poden tapar el cel a estones i amb temperatures clarament de primavera. Baixen de forma pràcticament inperceptible les màximes i no tindrem els ruixats matinals que desapareixen.

TEMP MÀXIMA 18 MÍM 11

 

 

 

 

PUBLICITAT