Tarragona Daily | 12 mesos d’obres per a la restauració dels Prats d’Albinyana

12 mesos d’obres per a la restauració dels Prats d’Albinyana

El projecte de recuperació dels Prats d’Albinyana de Vila-seca tindrà una durada de dotze mesos i afectaran a una superfície de 37,78 hectàrees en les quals es tractarà de recuperar aquest espai natural de gran valor mediambiental i paisatgístic.

PUBLICITAT

Els treballs per treure runes, brossa i espècies invasores ja han començat i els responsables del projecte han explicat que també s’ha fet una diagnosi per cartografiar les espècies que s’hi alberguen, com l’escarabat blau o la papallona tigre, per protegir-les. Les obres, que comptaran amb un pressupost de 2,3 milions d’euros, preveuen crear una llacuna de grans dimensions amb una illa central on es reintroduiran a l’espai diverses espècies. El president del Port, Saül Garreta, ha fet palès la importància de projectes com aquest per crear un “futur possible”:

El cap del departament d’Acció Climàtica i Territori del port de Tarragona, Rafael López ha explicat que “es tracta de l’actuació de restauració de les zones humides més important que hi ha actualment de Catalunya”. Un cop les obres estiguin enllestides l’espai quedarà obert al públic de manera molt controlada i només amb finalitats educatives o informatives. 

Testos pioners per detectar al moment drogues a la beguda

Uns testos que podran detectar si una persona ha estat víctima de submissió química de forma immediata. Aquesta mesura pionera és fruit d’un acord entre els ministeris d’Igualtat i Política Territorial i que es distribuiran a través de l’entitat Ok Productions a Tarragona.

Drinks Guard es tracta d’un test innovador i nou al nostre territori, que serà l’únic que podrà detectar al mateix moment si una persona ha estat drogada. Això permetrà a la policia obrir diligències immediatament per trobar l’agressor i obrir el procès judicial corresponent, 

Drinks Guard és una prova única al mercat que facilitarà la detecció de dos tipologies de drogues. Per una banda detectarà la presència de GHB, una droga molt agressiva. I per una altra, detectarà la presència de ketamina, burundanga i altres amines, que són les substàncies més utilitzades per adulterar les begudes.

El test es distribuirà també en farmàcies i l’estoig que inclou 5 testos tindrà un preu de quasi 15 euros. Finalment es podrà trobar també als punts lila i actes que organitzin tant l’entitat Ok Productions com la subdelegació del govern espanyol.

Creu Roja incideix en les persones grans de tres barris de Tarragona

La gent gran necessita sobretot companyia i Creu Roja Tarragona treballa amb aquest col·lectiu amb activitats presencials i d’altres on predomina l’ús de tecnologia.

Des de fa anys, l’entitat detecta que el problema de la soledat en la gent gran és predominant i repercuteix en la seva salut física i mental. Per això, la coordinadora de projectes per a gent gran, Míriam Giménez, explica al programa ‘Bon dia Tarragona’ que l’objectiu de Creu Roja és la proximitat per atreure les persones amb més necessitats.

Dividit per barris, Creu Roja utilitza a la Part Baixa el seu local de la plaça dels Infants. A Sant Pere i Sant Pau, es troben a la plaça Cuba. I a Sant Salvador, a l’espai dels parcs de salut o al centre cívic.

Una desena d’escoles s’apunten a difondre els recursos naturals de Tarragona

El projecte Tarragona-GreenBelt’26 ha iniciat el programa d’activitats adreçades als centres educatius de primària i de secundària. L’objectiu és difondre i sensibilitzar sobre els recursos naturals dels espais verds urbans i periurbans de la ciutat. Aquestes activitats educatives es duran a terme durant tot el curs 2024-2025 i tindran lloc en espais en els quals el projecte Tarragona-GreenBelt’26 executarà actuacions de renaturalització.

La primera sessió s’ha dut a terme amb alumnes de cicle mitjà de l’escola del Miracle.  L’activitat, que s’ha realitzat a la platja del Miracle, ha comptat amb la participació del conseller de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, qui ha posat en valor el fet d’apropar als més petits la importància i el coneixement i la cura per la nostra biodiversitat i els nostres espais naturals.

Els centres educatius poden sol·licitar les activitats, que són gratuïtes, al portal de recursos educatius de l’IMET. Actualment s’han rebut 44 sol·licituds i s’hi ha sumat una desena de centres educatius de la ciutat.

Tarragona-GreenBelt’26 està subvencionat per la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

PUBLICITAT