Tarragona Daily | Renfe, oberts a fer canvis al Pla Alternatiu tot i les dificultats que comportaria

Una setmana després que entrés en funcionament el Pla Alternatiu de Transports pel tall ferroviari de Roda de Berà i davant les reclamacions d’alcaldes i usuaris el director de Rodalies de Catalunya, Antonio Carmona, s’ha mostrat obert a fer modificacions a l’oferta ferroviària tot i les dificultats que això suposa. 

PUBLICITAT

D’altra banda, el consistori Tarragoní ha fet una valoració “ambivalent” del Pla Alternatiu de Transports. L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha expressat que es tracta d’un “pla alternatiu molt necessari on Renfe i ADIF han dedicat molts esforços i diners” però que s’estan produint “retards que no són assumibles pels usuaris”. Amb tot, i a falta de dades oficials, molts dels 15.000 usuaris habituals del servei no estan fent ús del Pla Alternatiu de Transports i estan optant pels vehicles particulars. Fet que podria anar canviant si el PAT funciona correctament.

Precisament els usuaris de RENFE es mostren preocupats pel funcionament del Pla Alternatiu de Transports tot i la notable disminució de l’afluència de passatgers i demanen que es millori la fiabilitat dels trens. Uns trens que van habitualment amb retard i que segons Adrià Allò, representant de la Plataforma Dignitat a les Vies, els usuaris no es poden permetre. 

Algunes de les millores que els usuaris reclamen són la millora de la fiabilitat dels trens, la millora dels encaminaments a Sant Vicenç dels Calders, garantir la sortida d’un regional davant d’un rodalies i major circulació de busos directes.

Les Jornades Gatronòmiques Romescvs + Macabevs tornen a Tarragona del 11 al 27 d’octubre. Per novena vegada, es posa focus en el romesco, plat insígnia de Tarragona. Fins a 16 restaurants oferiran la seva versió del romesco amb menús dissenyats específicament per l’ocasió. Els plats estaran maridats amb vins macabeus de la D.O. Tarragona.

La consellera de Comerç, Montse Adan, ha explicat que l’objectiu d’aquestes jornades gastronòmiques, és, per una banda, donar suport al sector de la restauració de la ciutat en temporada baixa, amb la mirada sempre posada en la desestacionalització. En segon lloc, també es pretén donar a conèixer el plat del romesco, que és un dels emblemes de la cuina tradicional tarragonina. Adan considera que Tarragona “ho té tot” i creu que l’oferta gastronòmica és un eix que marca la diferència.

La Colla Jove de Tarragona va tornar a fer història al Concurs de Castells descarregant per segona vegada el 3 de 10 amb folre i manilles. Ara fa just 10 anys, el 2014, els liles el van carregar per primera vegada a la Tarraco Arena Plaça i dos anys després el van completar al Vendrell. Aquesta construcció mastodóntica, a més del 2 de 9 amb folre i manilles descarregat i el 5 de 9 amb folre carregat han permès a la Colla Jove arribar al podi i quedar en tercera posició a la 29a edició del Concurs de Tarragona.

PUBLICITAT