Tarragona Daily | Transformació de la xarxa de clavegueram els pròxims vuit anys

Transformació de la xarxa de clavegueram els pròxims vuit anys

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona, EMATSA, ultima els detalls del seu nou pla de millora per renovar 30 km de la xarxa de clavegueram de la ciutat.

PUBLICITAT

Després d’una diagnosi que es va fer als prop de 300 km que té la xarxa de clavegueres de Tarragona, es va veure que hi han molts carrers on les canonades estan en molt mal estat i és urgent actuar-hi.Per això, a partir del gener de l’any vinent, i a vuit anys vista, es canviarà la xarxa de clavegueram allà on està més deteriorada amb un sistema pioner de mànega contínua. Això permetrà actuar sense obrir rasa, reduint les afectacions al trànsit i provocant menys molèsties als veïns

El projecte preveu que un 75% de les actuacions es facin amb aquest sistema de mànega sense obrir rasa. Només un 25% de les actuacions es faran amb el mètode tradicional d’obrir rasa, fet que tallarà temporalment els carrers.

El director de l’ICIQ adverteix d’una deslocalització del talent científic a Tarragona

Si no es fan inversions en els propers tres o quatre anys als centres de recerca ubicats a Tarragona, hi ha el risc de deslocalització del talent i molts investigadors marxaran a Barcelona. Així de clar s’expressa el director de l’Institut Català d’Investigació Química, Emilio Palomares, en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’.

Palomares denuncia la falta d’espai a l’ICIQ i als altres centres de recerca. Celebra que l’ICAC sàpiga ja que tindrà la nova seu a Tabacalera, però recorda que l’Institut Pere Virgili no té seu i que cal ampliar els espais de l’IPHES i del propi d’institut de referència en l’àmbit de la química al campus Sescelades.

L’ICIQ vol construir una nova planta a l’edifici actual, però necessita abans la intervenció de la URV adequant els voltants del campus i el permís d’obres de l’Ajuntament. Actualment, l’ICIQ compta amb prop de 300 persones treballant-hi, la majoria investigadors. És un centre de referència mundial i ara vol ser la punta de llança del procés de descarbonització de la indústria instal·lada a Tarragona.

En perill, més de mil milions d’euros d’inversió de Repsol a Tarragona

Repsol avisa que si s’aprova la permanència de l’impost a les energètiques es “posaria en dubte la viabilitat” de les inversions que la companyia té previstes a l’estat espanyol. Aquestes afecten a les instal·lacions del complex químic de Tarragona on l’empresa té previst invertir 1.100 milions d’euros per fer l’ecoplanta i l’electrolitzador més gran de l’estat els pròxims anys.

Fonts de Repsol asseguren a l’ACN que si es “penalitzen” les companyies, es “paralitzaran” les inversions. Consideren que aquest impost del govern espanyol impulsat per la coalició de PSOE i Sumar és “arbitrari, anticonstitucional i discriminatori”.

En referencia a aquestes informacions el director de l’ICIQ dona suport als projectes de Repsol a Tarragona. En una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, Emilio Palomares explica que el projecte de construcció de l’ecoplanta és molt interessant des del punt de vista científic i econòmic.

Palomares està convençut que els governs català i espanyol estan interessats en aquests projectes de Repsol i que seran una realitat tard o d’hora. La del director de l’ICIQ és una de les moltes veus a favor dels projectes de la companyia petroliera a Tarragona.

PUBLICITAT