#TGNinfo | El TSJC manté les eleccions el 14F

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit mantenir la suspensió cautelar del decret que ajorna les eleccions del 14-F. Els comicis, per tant, es mantenen en aquesta data de moment. 

PUBLICITAT

El vicepresident Pere Aragonès ho considera una irresponsabilitat i acusa al tribunal de fer triar als ciutadans entre el dret a la salut i el dret a vot. D’altra banda, avui el TSJC ha condemnat el conseller Bernat Solé, responsable de les eleccions, a un any d’inhabilitació per col·laborar amb l’1-O. 

Sobre la pandèmia: Salut ha comunicat avui més de 500 contagis i 12 defuncions a la demarcació de Tarragona. A més, s’està fent un cribratge massiu a la residència de Salou, en què ja han mort 23 persones malaltes de covid-19. 

A nivell general, el departament de Salut alerta que en les pròximes setmanes es podria arribar a 900 pacients covid a les UCI, una xifra que pot portar al límit les capacitats del sistema sanitari. 

Els serveis funeraris també s’han vist afectats per la COVID-19. A Tarragona durant el 2020 han augmentat el nombre de defuncions i aquest gener ja en porten unes 30 només per la COVID-19.

La Plataforma Cel Net demana que es revisi la normativa actual de qualitat de l’aire assegurant que la que hi ha vigent no s’adequa a la realitat. A més, creuen que no hi ha voluntat real d’afrontar els problemes i solucionar les coses.

PUBLICITAT