#TGNinfo | Tarragona reivindica la causa del 25N

Múltiples actes al territori per commemorar el dia internacional contra la violència envers les dones.

PUBLICITAT

Un dels actes centrals, la concentració a la plaça de la Font de Tarragona convocada per la plataforma 25N a les 19h. Al llarg del dia s’han fet minuts de silenci i s’ha llegit el manifest de la jornada a la majoria de municipis. 

Els sindicats també hi han dit la seva. En una concentració davant de la catedral han demanat que les empreses tinguin plans d’igualtat i protocols d’actuació per fer front a agressions i altres conductes sexistes. 

Per la seva banda, l’Institut Català de les Dones apunta que la situació és preocupant. Enguany ja han superat les atencions que van fer durant tot el 2019, si bé el nombre de denúncies ha baixat. El descens s’atribueix a les dificultats que ha imposat la pandèmia i també a la por. 

La Diputació de Tarragona que ja presentat el seu projecte de pressupost per l’any que ve. Puja a 160 milions d’euros i hi destaquen els 31 milions d’euros que s’injectaran als ajuntaments amb el Pla d’Acció Municipal, el PAM. 

El comptes també mantenen el pla de xoc per fer front a la crisi de la covid que s’ha posat en marxa enguany. A més, hi destaquen les inversions en carreteres i el desplegament de la fibra òptica per millorar la connectivitat del territori. 

Demà la Generalitat obrirà dues noves línies d’ajuts per als sectors més afectats per la crisi derivada de la pandèmia.

Es destinaran 19 milions d’euros al sector turístic i deu milions més al de l’oci nocturn i els parcs infantils privats. 

L’alcalde Pau Ricomà ha reclamat al govern català que compleixi els seus compromisos i desenvolupi el PLASEQTA.

Ahir el conseller d’Interior va dir que no hi havia prou diners per desplegar la xarxa de sensors que figuren en el nou pla d’emergències químiques. 

L’Estat ha reclamat a l’Ajuntament de Tarragona que retorni una subvenció de 114 mil euros que va rebre per a la programació cultural dels Jocs Mediterranis, perquè no està ben justificada.

L’equip de govern diu que presentarà al·legacions i en culpa la gestió de l’equip de Ballesteros.

Són algunes de les notícies de l’informatiu de Carrer Major d’aquest dimecres. Escolta’l!

PUBLICITAT