L’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, visita el Japó. Ho farà per a coorganitzar un simposi científic sobre noves metodologies d’estudi del comportament humà en el passat.
L’esdeveniment s’està celebrant a Kyoto en el marc del 8è World Archaeological Congress, que es va inaugurar el passat 28 d’agost, i durarà fins el proper 2 de setembre. S’estima que en aquest simposi hi assisteixin més de mil especialistes procedents d’arreu del planeta.
L’IPHES presenta a nivell internacional el treball multidisciplinar on l’anàlisi temporal del registre arqueològic n’és el tema central.
L’institut presenta com a exemple de noves formes de treball en l’arqueologia el jaciment de l’Abric Romaní. Es tracta d’un campament neardental de 60.000 anys d’antiguitat situat a Capellades, prop de Barcelona. Recentment l’IPHES hi ha aplicat noves tecnologies, com Sistemes d’informació geogràfica, o l’ús de programari de llenguatge estadístic. Amb aquestes eines, asseguren, es permet conèixer les dinàmiques socials d’aquests grups humans.