#BonDiaTGN | Entrevista a Anna Plaza, periodista

Aquest divendres al ‘Bon Dia Tarragona’, entrevistem a Anna Plaza, periodista a Ona La Torre.

PUBLICITAT

‘Bon dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona presentat pel periodista Ricard Lahoz. El ‘Bon Dia Tarragona’ us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista a Anna Plaza, periodista

1:50 Per mi és un mitjà que em fa molt feliç i crec que no sabria fer res més si no fes això. I m’acompanya des de ben petita. Encara m’acompanya avui en dia.

2:45 Vaig descobrir la ràdio com a possible mitjà quan feia la carrera. No m’ho vaig plantejar fins aquell moment. M’agrada moltíssim fer informatius. Faig programes, entrevistes o quan feia reportatges.

4:35 El directe és molt emocionant. Se’t posa la carn de gallina. Jo sóc més de redacció, de fer un reportatge més elaborat. Escriure el text, buscar músiques. M’agrada crear, però si que quan he tingut l’oportunitat de fer la cobertura de la manifestació és increïble.

7:30 Era un passeig per la Rambla durant 24 hores. La Iolanda Garcia em va proposar fer un hora a hora. Això és del principi de la mitjanit i s’anaven reproduint els sons que s’havien gravat durant tot el dia.

9:15 Cada vegada les redaccions són més petites. Ara em trobo que estic fent dos feines al mateix temps. Hi ha molta qualitat, però estem fent molta feina per la gent que som.

10:20 L’explosió d’IQOXE ens va agafar a l’informatiu i vam haver de treballar com podíem.

12:10 Vam gravar una col·laboració amb el Sergi Xirinacs. És un compte que sempre m’ha agradat i és un petit homenatge al Sergi que la gent del teatre, ens l’estimem.

14:10 Ja no és una cosa de la ràdio, sinó de l’ofici periodístic. Vaig acabar fent periodisme perquè m’agradava el cinema, però el periodisme és una manera de descobrir gent i conéixer gent.

15:15 Les emissores privades han anant reduint cada cop més les finestres de ràdios locals. Qui considera que la informació local no és important, s’equivoca.

16:45 L’FM va de baixa, llavors, com t’aproximes a nous públics. Hem començat a fer un infopòdcast, que a més de distribuir-lo a través de la pàgina web ho fem per whatsapp.

18:30 A veure, és complementari amb altres coses que fem. El que sí és molt determinant com ha canviat. Abans teníem només una finestra, després van entrar les pàgines webs. Ara és penjar àudio, imatge, entrevistes amb les càmeres.

19:55 L’experiència és molt potent. És el programa del Camp de Tarragona, i és una iniciativa molt interessant d’aplegar esforços i fer un producte més potent del que podria fer cada emissora en solitari.

21:30 Espero que tingui futur la ràdio, les formes de consum estan canviant moltíssim i cal anar adaptant-se. La gent dispersa molt l’atenció cap al Youtube, els pòdcast. A vegades has d’anar aixecant el dit per fer-te veure.

22:50 M’agradaria tenir més temps per fer aquest tipus de reportatge i fer coses més elaborades. Entre els arxius hi havia una falca molt poca-solta. El plaer d’estar mig hora escoltant músiques pel to que vols transmetre.

PUBLICITAT