Aquest dimecres al ‘Bon Dia Tarragona’ entrevistem la doctora Teresa Auguet, cap de Medicina Interna de l’Hospital Joan XXIII. El pròxim divendres 1 de desembre rebrà la distinció Sant Cosme i Sant Damià als premis Antonius Mussa del Col·legi de Metges de Tarragona.
‘Bon Dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona, presentat pel periodista Ricard Lahoz. Us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.
El minut a minut de l’entrevista a la doctora Teresa Auguet, cap de Medicina Interna de l’Hospital Joan XXIII
Teresa Auguet (1:25): “Rebre aquest reconeixement és un honor i em fa molta il·lusió”.
Teresa Auguet (2:01): “A la meva trajectòria he fet totes les passes que havia de fer, en hospitals i amb companys que m’han fet sentir valorada”.
Teresa Auguet (2:43): “A medicina interna valorem el pacient de manera global. El pacient és tot un”.
Teresa Auguet (3:22): “Actualment fem el servei 16 persones i tenim diversos mètodes de tractar els pacient. Tenim l’hospital, l’hospital de dia, la unitat de diagnòstic ràpid i consultes externes ambulatòries. També donem cobertura a les guàrdies i fem servei a pacients de l’àrea quirúrgica”.
Teresa Auguet (4:43): “Tenim unes 2.000 altes a l’hospital i a l’hospital de dia tenim 3.000 pacients anuals. Procurem d’arribar a tot. Les consultes internes a l’any són unes 7.000”.
Teresa Auguet (5:30): “Tractem pacients amb un diagnòstic poc clar. És molt ampli el que avaluem”.
Teresa Auguet (6:10): “No som una excepció, també ens falten professionals i ens costa trobar-ne. És molt important atraure els nostres residents. Molts son de fora i marxen quan ja estan formats”.
Teresa Auguet (7:43): “En els propers anys hi haurà moltes jubilacions i això ho haurem de cobrir. Ja s’han augmentat places d’universitat i MIR, però s’haurien d’augmentar més. Faltaran metges”.
Teresa Auguet (8:52): “L’oferta de places a la URV és correcta. Cal tenir en compte que els alumnes han de fer pràctiques als hospitals i els han de poder atendre. La presència de les pràctiques és molt important”.
Teresa Auguet (9:53): “El vessant docent m’engresca molt. A tot els metges ens agrada explicar el que nosaltres sabem. Per ser metge és molt important la vocació, és el que et fa disfrutar de la feina”.
Teresa Auguet (11:11): “Vull remarcar que és molt important fer recerca. Ens fem preguntes sobre què passa als pacients i la recerca és la manera de resoldre-ho. Jo he tractat sobretot l’obesitat i la malaltia del fetge gras”.
Teresa Auguet (12:35): “El Comitè d’Ètica d’Investigació de Medicaments valora que els estudis que es fan siguin ètics. D’aquesta manera els fem segurs pels participants”.
Teresa Auguet (13:25): “Hi ha persones que s’hipermediquen. L’important és que els pacients confiin en els seus metges i prenguin el que tenen preescrit”.
Teresa Auguet (14:10): (sobre la pandèmia) “Vam fer una transformació de l’hospital en molts pocs dies. Això va ser gràcies a tot l’equip. Vam canviar moltes maneres de treballar. Ara treballem amb normalitat però algunes conductes s’han quedat”.
Teresa Auguet (15:26): “Durant la pandèmia la gent es va portar molt bé i ara tenim efecte rebot. Valorem més segons quines coses”.
Teresa Auguet (16:02) “En general la gent percep que té una bona sanitat”
Teresa Auguet (16:29): (sobre Joan XXIII): “És un hospital que dona assistència a bona part de Tarragona que és referent en certes àrees”.
Teresa Auget (18:15): “Mossèn Fort és una figura imprescindible a l’hospital. És molt important haver tirat endavant la unitat d’ictus”.
Teresa Auguet (18:55): (sobre el futur) “M’agradaria que el servei de medicina interna evolucionés. La unitat d’infeccioses que hem tirat endavant fa poc, m’agradaria que funcionés del tot. M’agradaria millorar l’assistència compartida amb serveis quirúrgics”.
Teresa Auguet (19:57): “Buscar finançament per fer recerca és complicat, sobretot per projectes petits”.