#BonDiaTGN | Entrevista a Melissa Aybar, coordinadora del Servei d’informació i Atenció a les Dones i a Lluc Pagès, responsable del Servei d’Atenció a Homes

Aquest dijous al ‘Bon dia Tarragona’ entrevistem a Melissa Aybar, coordinadora del Servei d’informació i Atenció a les Dones i a Lluc Pagès, responsable del Servei d’Atenció a Homes.

PUBLICITAT

‘Bon Dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona, presentat pel periodista Ricard Lahoz. Us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista a Melissa Aybar, coordinadora del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i a Lluc Pagès, responsable del Servei d’Atenció a Homes

Melissa Aybar (1:55): “El dia 22 i 23 s’han organitzat unes jornades al Palau de Congressos. Es tractaran temes com el consentiment o l’educació sexoafectiva. La jornada es titula ‘Identifiquem les violències'”.

Melissa Aybar (5:00): “Durant les jornades es presentarà un llibre que parla de la mutilació genital que s’ha fet amb l’Associació de Dones Africanes de Tarragona”.

Lluc Pagès (6:00): “La ponència ‘Violències sexuals, masculinitat i pressió social’ sorgeix de l’actitud que va tenir l’exentrenador de la Selecció Espanyola Femenina, Jorge Vilda, quan li van preguntar per què havia aplaudit Rubiales . Farem pedagogia sobre com no sucumbir a la pressió social”.

Melissa Aybar: “El dia 24 de novembre farem la lectura del manifest amb una performance de dansa contemporània”.

Melissa Aybar (9:06): (sobre el cas Rubiales): “Ha ajudat a fer veure que el primer pas és posar nom i conscienciar-nos per buscar suport”

Melissa Aybar (9:50): (sobre el SIAD): “Entren molts tipus de demandes i donem informació i acompanyament psicològic. També donem suport legal”.

Melissa Aybar (10:30): “El 2022 vam atendre 240 dones noves. Enguany en portem 172”.

Melissa Aybar (11:12): “Les demandes són bastant variades, amb el suport psicològic tractem les violències. També derivem a serveis més especialitzats. Atenem dones a partir de 16 anys”.

Melissa Aybar (11:55): “Estem ubicades a la Imperial Tàrraco. S’hi pot acudir per altres serveis o per iniciativa personal. També treballem molt a través del correu siad@tarragona.cat”.

Lluc Pagès (12:49): (sobre el SAH) “Està en marxa fa dos cursos. Va començar a partir de la cap de Polítiques d’Igualtat, Montserrat Garcia Biosca, que considera que a part del SIAD, necessitem un espai on els homes tinguin un espai on puguin començar el canvi i deixa de tenir actituds masclistes. Els especialistes els acompanyen en aquest canvi de conducta”.

Lluc Pagès (14:20): “El primer any només vam atendre 9 homes, i el segon curs vam plantejar-nos per què era així. No tenim models que ens demostrin que podem ser homes d’una manera empàtica i curosa. Vam crear també una branca de sensibilització i prevenció”.

Lluc Pagès (15:10): “Treballem la perspectiva de gènere aplicada a les masculinitats. El segon any vam atendre 14 homes i vam arribar a 150 cites donades. Homes i joves ja han iniciat processos de canvi de conducta”.

Lluc Pagès (16:55): “Atenem a partir dels 14 anys. No hi ha un perfil sobre classe social, ni origen”.

Lluc Pagès (18:51): “El canvi de conducta sempre passa pel reconeixement”.

Lluc Pagès (21:03): “Es pot contactar a sah@tarragona.cat. Es demana una cita i les primeres visites veiem si hi ha reconeixement i si l’home vol iniciar un treball de canvi de conducta”.

PUBLICITAT