Sanromà: “Amb la intel·ligència artificial, estem davant d’una revolució tecnològica amb grans oportunitats i també riscos”

Sanromà: “Estem davant d’una revolució tecnològica amb grans oportunitats i també riscos”
Aquest dilluns a #CarrerMajor hem parlat amb Manel Sanromà, professor de Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili, sobre CIVICAi Cat, una organització, de la qual n’és fundador, que pretén promoure l’apoderament de la ciutadania al voltant de l’impacte social de la intel·ligència artificial.

PUBLICITAT

Sanromà també és membre fundador de la primera xarxa ciutadana d’internet a l’estat espanyol l’any 1995 (TINET), patró fundador del domini .CAT, i forma part de la Societat Catalana de Matemàtiques i de la Internet Society.

Assenyala que “Estem davant d’una revolució tecnològica com no l’hem viscut mai a la història de la humanitat” el que suposa “grandíssimes oportunitats i grandíssims riscos”.

El professor explica que la intel·ligència és la capacitat d’aprendre, d’adaptar-se, de crear, d’imaginar… és el que se’n diu intel·ligència, com a capacitat humana dels individus. En aquest sentit, comenta que fa 7 dècades que es mou la intel·ligència artificial per tal que les màquines simulin, emulin, facin veure que i fins i tot arribin a ser intel·ligents, com a procés llarguíssims als laboratoris, però no havia arribat a casa nostra fins a darrerament amb alguns electrodomèstics i petits robots.

També s’ha referit a aquesta aplicació en el terreny del llenguatge “en un món que s’està obrint i que és sorprenent i espectacular” i reconeix que un “ús frívol d’aquesta tecnologia ens pot portar molts problemes”.

PUBLICITAT