El vi ha estat des de temps romans però tambe al llarg de la història de Tarragona un producte clau en la producció i comercialització en l’avanç econòmic de la ciutat, i especialment al s.XX com hem pogut constatar a l‘especial de #CarrerMajor aquest dijous.
D’una banda hem parlat amb Josep Manresa, del Departament Comercial de la fàbrica De Muller, des de la portalada que s’ha mantingut on hi havia la fàbrica, a Plaça dels Infants, a banda d’altres naus i magatzems de la zona. De Muller va ser una familia dedicada a la producció de vi, amb activitat en aquesta zona de Tarragona, i va ser pionera comercial i tecnològicament.
D’altra banda hem anat a visitar la Casa Fontanals i Vidal al carrer Lleó,3, del Barri del Port on trobem un exemple de família benestant i comerciant, dedicada, entre s’altres a la producció del vi, ja des de finals del s.XIX i que actualment té projecte de remodelació per museitzar la casa. Allà hem parlat amb el seu actual propietari de la Casa Fontanals i Vidal, Francesc Gassó, que la va heretar sense ser familiar directe, i amb Àngels Collado, gerent de la DO Tarragona, qui ens ha parlat d’aquesta importancia de la producció del vi al territori i la intenció d’instaurar la seva seu a Tarragona, entre altres possibilitats, a la Casa Fontanals i Vidal on oferir un centre d’interpretació del vi.