#DistànciesCurtes: Maria Mas

Maria Mas és la primera dona convidada al ‘Distàncies Curtes’. María Mas Chacón, nascuda a Reus el 1964, és actualment directora gerent de l’AEQT (Associació Empresarial Química de Tarragona). Llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona, ​​va ser l’única dona de la seva promoció que va acabar la carrera a la facultat de química. Una dona que lidera un sector estratègic, la primera en accedir a l’staff tècnic d’una gran multinacional com Repsol, a la qual ha estat lligada a nivell professional des del 1987.

PUBLICITAT

En aquest programa parlem amb el nostre protagonista que ens apropa una àmplia visió del seu passat fins arribar on és. Amb ella tractem també temes com la situació actual de la indústria química de Tarragona i per on passa el seu futur. També valora la possibilitat de la creació de l’Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona. Descobreix aquesta i altres opinions de Maria Mas amb el “Distàncies Curtes”, el programa dels caps de setmana de Ràdio Ciutat de Tarragona amb els periodistes Josep Maria Arias i Tomàs Carot.

Els titulars del programa

  • Maria Mas, directora gerent de l’AEQT, sobre els seus somnis i objectius: “La veritat és que els he assolit. A casa meva em van inculcar la idea de ser autònoms, crec que sempre he estat coherent amb el que he pensat, i diria que m’ha anat bé.”

  • Maria Mas, que va ser l’única dona de la seva promoció que va acabar la carrera a la facultat de química, sobre l’actual debat sobre el biaix de gènere: “A vegades em resulta decepcionant, entrem en discussions absurdes que serveixen de poc. Hem d’intentar buscar allò que ens uneix i fer pinya, no allunyar-nos. Crec que hi ha encara molta feina en l’educació, malgrat que les coses estan ja canviant molt.”

  • Maria Mas, directora gerent de l’AEQT, sobre la manca de confiança social en la indústria química: “Som vistos segurament com un sector antipàtic, molt seriós. A més, som un sector d’una complexitat evident, que s’entèn poc des de fora. Per això no se’ns acostuma a veure gaire, o no amb molt bons ulls, som poc coneguts.”

  • Maria Mas, directora gerent de l’AEQT, sobre la química com a solució problemes ambientals i socials: “La química sempre és la solució. No en tinc cap dubte ni cap excepció, és una disciplina que dona solucions a tot. Hi ha mil exemples en el nostre dia a dia, des d’ambientals a situacions sanitàries.”

  • Maria Mas, directora gerent de l’AEQT, sobre el futur de la indústria química de Tarragona: “El futur el veiem circular i descarbonitzat. Hem d’entrar en una nova economia, i aquesta s’ha de basar en la circularitat dels productes, reaprofitar i donar una nova vida a tot el que sigui possible. I treure CO2 de les nostres emissions, i una de les vies més importants per descarbonitzar és electrificant.”

  • Maria Mas, directora gerent de l’AEQT, sobre la possible deslocalització de la indústria química de Tarragona: “Els nostres industrials tenen tots la voluntat de quedar-se aquí. I es treballa de manera intensa i compromesa perquè això sigui una realitat. I en aquest sentit cal que tot l’entorn sigui favorable.”

  • Maria Mas, directora gerent de l’AEQT, sobre el projecte d’una possible futura Vall de l’Hidrogen Verd: “Hem fet un exercici a molt llarga distància. Podria ser un vector clau del futur. Actualment, l’hidrogen verd, l’hidrogen com a vector energètic, té un cost que està bastant per sobre del que podem pagar, per sobre del que ens costa una altra font. Hem d’esperar i anar treballant.”

  • Maria Mas, directora gerent de l’AEQT, sobre la possible àrea metropolitana del Camp de Tarragona i l’impacte al sector químic: “Nosaltres totes les activitats que ajudin a cohesionar i tirar endavant el territori estarem encantats de col·laborar-hi. En aquest sentit, creiem que el tema de la gestió administrativa, sobre permisos i la part associada als projectes, té un gran potencial de millora.”

  • Maria Mas, directora gerent de l’AEQT, sobre un futur comú al territori: “Com a directora de l’AEQT i ciutadana del territori crec que tenim un futur comú, venen temps difícils, però si tenim les idees clares del que volem i treballem per fer-ho aquest futur continuarà sent conjunt i millor del que hem tingut fins ara.”
PUBLICITAT