Aquest diumenge, com cada 12 de maig, és el el Dia Internacional de la Infermeria, i en el marc d’aquest esdeveniment la Universitat Rovira i Virgili ha organitzat aquest divendres la “I Jornada d’Estudiants Intercampus”, que ha reunit al campus Catalunya més d’un centenar d’alumnes. La jornada l’ha tancat una xerrada de Juan Carlos Unzué. I hem pogut parlar amb ell en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.
Unzué és un exemple de vida. Un exfutbolista i exentrenador professional que va ser diagonsticat malalt d’ELA fa gairebé cinc anys i s’ha convertit en una de les cares visibles de la lluita per millorar les condicions de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia. Unzué ha impulsat la creació de l’anomenada Llei d’ELA que, recentment, ha estat presentada al Congrés com una Proposició de Llei, de la mà de diverses formacions polítiques. Aquesta llei té l’objectiu de dignificar la vida a les persones afectades, garantint atenció domiciliaria especialitzada, entre d’altres mesures.
L’exentrenador ha compartit avui la seva experiència com a malalt d’ELA i ha aportat a la jornada la visió del pacient, posant de manifest com d’imprescindibles són els infermers i infermeres per millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties neurodegeneratives.
De tot plegat, de l’ELA, de com es viu la malaltia, de la importància de l’entorn, del paper del sector sanitari i també de l’esport i els seus valors, n’hem parlat amb ell.