Secció de la DO Tarragona a ‘Carrer Major’, per parlar del sector vinícola del nostre territori. En aquesta ocasió, coneixem el celler Bipaumerà, ubicat a Rasquera, a la Ribera d’Ebre. Va ser el primer celler ecològic de la DO Tarragona. Conversem amb el Jesús Benaiges, encarregat del celler i marit de la propietària.
L’aventura de Biopaumerà va començar als anys 90, quan van adquirir una finca a Rasquera. “Elga, la meva dona, que és mig alemanya i mig francesa, va apostar fermament pel cultiu ecològic, i així vam començar”, ens explica Jesús. La primera idea va sorgir d’un moment d’insomni: “Em vaig despertar una matinada i li vaig proposar a Elga: per què no fem vi en lloc de vendre el raïm?”, recorda.
Un dels elements més singulars del celler és la seva aposta per recuperar el paisatge tradicional de vinya i olivera, característic de la zona. “Volem mantenir aquesta tradició perquè creiem que és un valor afegit, un tret d’identitat”, afirma Jesús.
Pel que fa als seus vins, el celler es fonamenta en dues varietats de raïm: garnatxa negra i cabernet sauvignon. A partir d’aquestes varietats, elaboren vins negres, blancs i espumosos, amb un enfocament molt clar en la qualitat i el respecte per la terra. A més, Jesús ens explica que la seva filosofia ecològica no és negociable, ja que creuen que és la millor manera d’oferir productes de qualitat i salut als consumidors.
Tot i que ara ja no són l’únic celler ecològic de la DO Tarragona, Biopaumerà continua sent un referent gràcies al seu esperit pioner i al seu compromís amb la sostenibilitat. Els seus vins es poden adquirir a través de la seva web, ja que actualment no tenen distribuïdors a la zona, però estan presents en diversos països europeus.

