La Furgo | El pa de pagès del Forn Sistaré de Reus, el millor de Catalunya

A La Furgo de Carrer Major anem a Reus per parlar amb Xavier Sistaré del Forn Sistaré, local que ha guanyat el premi a Millor Pa de Pagès Català amb Indicació Geogràfica Protegida del 2025.

PUBLICITAT

Aquest guardó destaca els pans que compleixen amb els estrictes requisits de l’Indicació Geogràfica Protegida, que garanteix l’origen i la qualitat dels ingredients. Segons el Xavi Sisteré, responsable del forn, aquest reconeixement representa una gran satisfacció per a tot l’equip, que treballa de manera meticulosa i amb molta cura. “El nostre secret és el treball en equip, la cura en cada detall, i la selecció de farines locals de qualitat. El procés de fermentació és llarg i natural, el que fa que el pa sigui saludable i saborós,” ha explicat.

El pa de pagès de Forn Sisteré es fa amb farina de blat de Santa Coloma de Caral i de Flix, on el molí local es fa càrrec de la producció. El procés de fermentació és de 24 hores, permetent que el pa desenvolupi tot el seu sabor. A més, es cou en un forn de sola de pedra, el que afegeix un toc especial a la cocció.

El procés d’elecció del millor pa de pagès es fa mitjançant una convocatòria oberta a tots els forners que formen part de la Indicació Geogràfica Protegida. Els pans presentats són avaluats per un jurat professional, i els guanyadors es seleccionen en una final secreta.

Aquest premi posa en valor el treball dels forners artesans i destaca la qualitat dels pans fets amb ingredients de proximitat i processos tradicionals.

PUBLICITAT