Avui a La Furgo de #Carrermajor. Hem vingut fins al Mercat Central de Tarragona per parlar de menjar, de vi i de gastronomia en general. I és que avui s’ha presentat la Fira Tarragona Marida, un esdeveniment que del 14 al 16 de novembre omplirà el Passeig de les Palmeres de sabors, showcookings, tastos i activitats dedicades al producte local i a la cuina del territori.
Amb nosaltres hi han estat Pep Moreno, reconegut xef del restaurant Deliranto, i Marta Lafuerza, presidenta de l’Associació de Paradistes del Mercat Central. Lafuerza ha destacat la importància d’una fira que “uneix producte i territori” i que dona visibilitat als paradistes i al comerç de proximitat. “Ens il·lusiona molt perquè Tarragona necessita més iniciatives com aquesta”, ha afirmat.
Pep Moreno, que protagonitzarà un dels showcookings, ha reivindicat una cuina “autèntica i casolana”, amb ingredients del mercat i receptes que tothom pugui fer a casa. “Cuinar és un acte d’amor”, ha dit, “una manera de transmetre cultura i tradició”. El xef elaborarà plats inspirats en el mar i muntanya, com romescos de carn i de peix, amb productes com la gamba, el musclo o el pollastre.
Tant Moreno com Lafuerza han coincidit en la necessitat de reivindicar el producte local, de recuperar el costum de cuinar a casa i de donar relleu al sector primari i als mercats. La Fira Tarragona Marida neix, doncs, com un punt de trobada entre productors, cuiners i ciutadania per celebrar la gastronomia, la tradició i l’amor per la bona taula.