El projecte de la JOFICAT i el temporal que comença aquesta nit

Aquest divendres 24 de març destaquem la presentació del projecte socialatlas Tarragona, la creació de la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya i el temporal de vent i pluges que comencen aquest cap de setmana.
SocialAtlas Tarragona

El SocialAtlas Tarragona és una iniciativa que pretén ajudar a les entitats de la ciutat per donar a conèixer les seves iniciatives perquè els sigui més fàcil aconseguir finançament. Tot plegat s’organitza a través de dues plataformes el web socialatlas.city, és el punt de trobada per les associacions i benefactors, i la xarxa social Messagenes, on cada entitat explica la seva activitat diària. Així tot queda recollit en un timeline a manera de memòria. Per obtenir el finançament les entitats poden contractar diferents packs, des d’una opció gratuïta fins a 75 euros el trimestre. I a l’altra banda les empreses o particulars poden aportar fins a 10.000 euros anuals per projectes i organitzacions concretes. Amb tota la recol·lecta de dades es pot crear un mapa de les zones i associacions de la ciutat més actives i en un futur dissenyar estratègies de ciutat pel que fa a polítiques socials.
FICAT
Neix la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya, JOFICAT, amb l’objectiu de ser un pont cap a la professionalitat pels músics joves. Així com ha explicat el seu director musical, Melani Mestre, aquest projecte pretén que els músics agafin pràctica en l’àmbit de l’orquestra per esdevenir grans professionals. Mestre considera que els conservatoris i les escoles de música donen una preparació encarada per ser solista, però que a la pràctica és molt difícil acabar sent director o solista.
La presentació de la JOFICAT s’ha fet a Tarragona perquè segons Dasio Castro, professor de concertí de la JOFICAT, aposten pel territori perquè hi ha molt talent. Però pretenen que els integrants representin a tot Catalunya i que tothom tingui el seu lloc. En aquests moments ja compten amb 50 músics dels 130 que necessiten i estan fent audicions en diversos punts per obtenir la resta.
TEMPORAL
Protecció Civil de la Generalitat ha posat, en ple alerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya. A partir d’aquest vespre s’esperen pluges intenses al litoral i prelitoral de Tarragona. En aquestes zones afectades es podrien superar els 20l/m quadrat en 30 minuts. Les precipitacions podrien anar acompanyats de tempesta, calamarsa o pedra petita. L’onatge pot superar els dos metres i mig i el vent podria arribar als 90 quilòmetres quadrats. Amb tot plegat des de Protecció Civil recomanen prudència a l’hora de mobilitzar-se i respectar tots els accessos restringits al litoral.
NÀSTIC
El Nàstic de Tarragona ha posat el punt final als entrenaments aquest divendres al Nou Estadi, per acabar de preparar els detalls pel xoc de dissabte contra el Valladolid a les 16 h de la tarda al José Zorrilla. Última sessió abans d’iniciar el trajecte cap a la ciutat de la comunitat castellano-lleonesa aquest migdia i Juan Merino ha valorat en roda de premsa com està l’equip i qui estarà o no disponible per aquesta jornada.
Merino ha parlat de les opcions de Manu Barreiro d’entrar a la titularitat, sobretot després de ser protagonista les últimes jornades. El tècnic andalús ha descrit els val·lisoletans com un conjunt sòlid, que creu que estarà a les zones de playoff d’ascens a final de temporada. El partit al José Zorrilla serà una de les 12 finals que li queden al conjunt grana, abans sobretot, d’encarar una consecució de tres partits contra l’Almeria, Mallorca i Mirandés, rivals directes.

PUBLICITAT