Cinc convidades, música en directe i una combinació explosiva entre l’esperit de les companyes del podcast de Mafalda i la bogeria i l’energia de la nostra companya Sílvia Petit. Això és el que vam viure aquest dilluns per celebrar el #8M, el Dia Internacional de la Dona.
A Ràdio Ciutat de Tarragona ens vam reinventar i li vam donar la volta a un dia tan especial i important com el #8M, celebrant i reivindicant amb humor i amb un programa d’entreteniment.
A més, també vam apostar per les noves tèndencies i tecnologies i és que a Ràdio Ciutat de Tarragona som molt més que una ràdio. Vam convertir l’estudi en un petit plató de televisió i vam restransmetre el programa pel Twitch de l’emissora.
Com va sortir aquesta bogeria? Aquí et recuperem el programa complet secció per secció. També pots tornar-ho a veure al nostre canal de Twitch o de YouTube.
1. El programa va començar amb els nois i companys de la ràdio, qui van gravar un manifest per donar suport al #8M i a la seva lluita.
2. Comencem! La Sílvia i la Laura van donar el tret de sortida al programa comentant el manifest i explicant als espectadors i espectadores què els hi esperava. Estudi i plató, dos espais i un mateix guió. Les noies de Mafalda, són les encarregades de començar l’especial. Parem el món i encenem la ràdio!
3. Federica Gallina, cantant i empresària, i parella del capità del Nàstic, Joan Oriol, ens canta per Eros Ramazzotti
4. Segueix amb el programa Mafalda amb un clàssic d’aquest podcast: trencar tabús. La Laia Molné és l’encarregada de parlar-nos sobre el sangrat lliure i el tabú que encara està present sobre la regla.
5. La segona convidada de la nit va ser Teresa Solé, professora, mare, àvia i parella del president del Nàstic Josep Maria Andreu.
6. Tornen les mafaldes amb un joc molt divertit però per reflexionar sobre la presència del masclisme al món de la música, independentment de l’estil o l’època.
7. Susana Matute, comercial, exmodel i exparticipant del certament de bellesa Miss Espanya, ens explica que hi ha a l’altra cara d’aquest món.
8. Les mafaldes acaben la seva participació comentant l’àudio masclista que es va filtrar durant la cerimònia dels Goya d’enguany.
9. La Sílvia Petit fa la seva darrera entrevista a la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill.
10. El programa acaba amb l’entrevistadora convertint-se en l’entrevistada. La Laura li fa una entrevista molt especial a la Sílvia i també coneixem una miqueta més a la Paula, qui ha posat la banda sonora musical durant tot el programa.
Amb Girls Just Wanna Have Fun, la sintonia de Mafalda i un himne feminista, s’acaba el programa amb un missatge conjunt: JUNTES SOM MÉS FORTES, FELIÇ DIA DE LA DONA!
Darrere d’aquesta bogeria l’Òscar controlava el so, l’Álvaro estava al capdavant de la realització de Twitch i de les xarxes socials, el Wilber, càmera en mà, ens donava els plans amb més detall de la realització i el Quim Espinosa, que va passar de director de la ràdio a director d’una orquestra audiovisual controlant les càmeres. Tots ells van ser l’equip tècnic que no surt a pla però que va fer possible el programa.