Ricomà partidari de revisar el protocol d’emergències químiques

Arran de l’accident químic d’ahir ha començat la polèmica sobre el protocol d’actuació en aquests casos. Tot i que Protecció Civil va demanar el confinament de les persones en bona part del Camp de Tarragona, les sirenes d’emergències no es van activar. Segons el Conseller d’Interior, Miquel Buch, s’anaven a engegar però pocs segons abans se’ls va informar que no hi havia cap núvol tòxic i per això no es van activar.

Davant tot això hi ha hagut moltes queixes i no s’ha acabat d’entendre. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha dit aquest matí que considera que el protocol s’ha de revisar i ha explicat quan han de sonar les sirenes.

La doctora en comunicació de la URV, Nani Rodriguez, ha denunciat que no es pot esperar a saber si hi ha partícules tòxiques o no per informar a la població. Primer s’han de prendre mesures i després fer l’anàlisi.

Davant tot això els sindicats UGT i CCOO han convocat una aturada de treballadors dels polígons químics de Tarragona a les 12h del migdia per denunciar la precarietat i la ineficiència del pla. A les 18h CGT i CO.BAS han convocat una protesta davant l’Associació Empresarial Química de Tarragona pels mateixos motius. I a les 19 hi ha una convocatòria de la Plataforma Cel Net davant l’Ajuntament de Tarragona. Volen denunciar la manca de control i regulació per part del Govern de la Generalitat.

PUBLICITAT