S’acaba el transvasament dels residus d’òxid de propilè

Els Bombers de la Generalitat han anunciat que han acabat amb el transvasament dels residus d’òxid de propilè del tanc afectat per l’explosió a l’empresa IQOXE de la Canonja aquest dimarts.

Els treballs han finalitzat a les dues d’aquesta matinada de dissabte i, finalment, s’han omplert fins a set cisternes amb un volum total d’unes 100 tones.

Serà a partir de dilluns quan els agents començaran amb les tasques de desenrunament de la zona afectada per tal de facilitar la investigació policial i judicial. Amb tot Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya per motius de prevenció.

Aquest mateix cap de setmana podrien començar amb el buidatge d’una canona que conté òxid d’etilè per part de tenics IQOXE i Clarient, segons Protecció Civil. Pel que fa a les tasques de transvasament dels residus de la planta afectada per l’explosió, s’han omplert sis cisternes amb 18.000 quilos d’òxid de propilè diluït en l’aigua de l’extinció i una setena amb 2.900. Hi ha treballat sis dotacions dels bombers

PUBLICITAT