Sant Magí i Sant Roc omplen els carrers de festa

Destaquem l’inici de les Festes de Sant Magí i de Sant Roc, fem prèvia de la diada castellera al Cos del Bou i escoltarem a Dimitrevski parlar de la primera setmana en el marc de la primera jornada de lliga diumenge contra l’Almeria.

Sant Magí i Sant Roc

Tarragona dóna aquest dilluns el tret de sortida a les festes de Sant Magí, que s’allargaran fins al dissabte 19 d’agost. De fet, algunes de les activitats que acompanyen les festes del patró de la ciutat ja s’han iniciat. En marxa està la festa de la Imaginada al Camp de Mart, que afronta el seu quart dia, i aquest cap de setmana ha tingut lloc la Trobada de Colles Geganteres i el Vermut Popular de Dames i Vells.

Durant aquests dies tindran lloc les 230 activitats programades, on entre elles figuren la tradicional Remullada el divendres a la nit o la Watermelon, que enguany se celebrarà al Mercat Central on tindrà lloc el concert de la Sindriada. Sant Magí posarà el punt final dissabte 19, l’últim dia de les festes, on tindrà lloc la diada castellera a la plaça de les Cols, l’arribada de l’aigua Brufaganya i el Seguici Popular. En paral·lel i seguint amb la festa, Sant Roc omple aquests pròxims dies el barri del Cos del Bou.

Diada castellera Cos del Bou

La Colla Jove Xiquets de Tarragona actua a les set i mitja a casa seva, al Cos del Bou, en el marc de les festes de Sant Roc. Els de la camisa lila volen portar a terme una diada tranquil·la però assegurant passes prèvies per la primera gran cita de l’any a la ciutat. Per això podrien portar el 3 o el 4d9 i acompanyar-lo del 2d8f i algun altre castell de vuit i mig. Per finalitzar l’actuació podrien repetir el pd7f amb un folre reduït per tal de pujar l’espadat un pis més. Amb tot plegat els del Cos del Bou preparen una actuació castellera històrica un altre cop per aquest 19 d’agost.

El futur de la Tabacalera

La Tabacalera tindrà un pla director que definirà les relacions entre els edificis i els seus usos, així com una proposta arquitectònica. A més es pretén establir les connexions entre els edificis com el Museu paleocristià o la Necròpolis amb la resta d’entorn arqueològic de la ciutat. Per això l’ajuntament ha obert un concurs on es poden presentar idees tècniques que un jurat valorarà posteriorment.

Les cinc millors hauran de definir un projecte més complet, amb una definició detallada de la proposta arquitectònica, i se’n seleccionarà una guanyadora que rebrà un premi de 40.000 euros. D’aquesta manera es pretén reactivar aquest espai que porta més d’una dècada sense vida i que ja diferents entitats han reivindicat o l’han reclamat per poder tirar endavant les seves activitats. El concurs es finança conjuntament entre l’Ajuntament de Tarragona i la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

Nàstic

I passem ara als esports, perquè el Nàstic de Tarragona ha completat aquest dilluns el primer entrenament de la setmana amb vista al primer partit de lliga, diumenge contra l’Almeria al Nou Estadi. El porter macedoni, Stole Dimitrevski, acabat de renovar, ha parlat d’aquesta setmana pre competició. L’equip realitzarà una doble sessió aquest dimarts i descansarà dimecres.

Apunt

I amb les festes de Sant Roc que ens apropa la Marina Pérez posarem el punt final. Dimarts a partir de les sis de la tarda en el marc de les festes de Sant Roc hi haurà la una cercavila. Els veïns celebraran l’arribada de l’aigua amb aquest acte que encapçalarà el Canó seguit pel Drac petit de Sant Roc, els negritos i gegants infantils i els mateixos veïns del barri amb els càntirs, la pubilla i les seves dames.

PUBLICITAT