Sermó del Rei Gigoló i la Reina del Carnaval 2020

El Teatre Tarragona ha acollit aquest dimecres tarda la Gala de l’Arribada del Rei Carnestoltes i la Reina Concubina, que també es podria dir del Rei Gigoló i la Reina del Carnaval, si girem les tornes en la denominació, tal com ha reivindicat la pròpia reina només començar.

En definitiva, dels Reis del Carnaval 2020 i els seus sèquits, en una espectacular gala pròpia d’un musical d’Aladin, la temàtica de la comparsa del Rei, Sinhus Sport, i la Pantera Rosa en el de la reina, Som i Serem Urban Style, les guanyadores de la passada edició, com a fil argumental de cadascuna de les actuacions de la nit, enguany en dos passis.

Una gala que ha arribat després de la passejada de ses majestats des del Mercat Central i la Plaça Corsini fins al teatre, i que ha comptat amb el tradicional i satíric sermó, on fins i tot l’emplaçament ha estat motiu de mofa. Cal recordar que l’any passat va haver-se de fer al Palau de Congressos pels problemes del sostre del teatre. En aquest sentit, l’Ajuntament ha sortit mencionat per la falta d’aposta, valoració i pressupost envers el Carnaval, segons han criticat. Fins i tot, la Bianca i l’Edgar, que no Eduard, encarnant als reis de la present edició, han indicat no haver cobrat el premi de l’any passat.

Un any on han destacat l’estrena d’un nou president del Port, nou arquebisbe i un nou alcalde, que per cert, i per primer cop, no ha estat present al sermó en el primer passi per donar la vara de comandament de la ciutat als Reis, pel fet de coincidir la gala amb la manifestació del sector químic. I en relació amb aquest fet, també han bromejat amb el nou sistema d’alarma i avís a la ciutat davant d’accidents com els d’enguany.

La Disfressa d’Or també ha tingut la seva pròpia menció, no només per felicitar les comparses guanyadores sinó per fer al·lusió a les reunions, canvi en les basses i la insistència en què les estructures facin un gir.

El problema del comerç, els MENAS, i l’estat del magaztem de l’EMT, on les comparses munten les carrosses, també han estat protagonistes com fins i tot un servidor, Adrià Recasens, mencionat en motiu de les preguntes i entrevistes a totes les comparses. (Gràcies!)

No et perdis aquest dijous al nou programa de Cobertura #CarnavalRCTGN el sermó en vídeo!

PUBLICITAT