Tarragona acomiada la Santa Tecla més excepcional

Després de 10 dies de diversos actes culturals d’una programació reduïda i limitada de Santa Tecla, la ciutat de Tarragona acomiada aquesta nit la seva festa major més atípica.

Pla obert de l'àliga de Tarragona ballant davant la relíquia de Santa Tecla a la catedral de Tarragona, en un moment històric. Imatge del 23 de setembre del 2020. ACN

Després que ahir a la tarda es visqués un dels moments més especials i que segurament més es recordaran d’aquestes festes. El ball de l’Àliga i el Lleó dins de la Catedral de Tarragona en honor a Santa Tecla que representava el final d’un ofici que va comptar amb 300 persones.

A banda d’aquest moment màgic, a les 21h de la nit, l’hora en que normalment el braç de Santa Tecla entre a la Catedral, es van llançar més de 1.000 voladors des de diferents balcons i terrats de la ciutat que van fer possible que s’escoltes des de qualsevol punt. 

Aquesta nit, el tradicional correfoc que acomiada les festes de Santa Tecla es substituirà per una tronada de la qual tampoc se sap la ubicació exacta per no fer un efecte crida i evitar així les aglomeracions que per sort no han estat un problema durant aquesta festa major de Tarragona.

PUBLICITAT