Tarragona emmudeix contra la violència de gènere

2d4f8a7f-9b98-47a2-9bfa-6ae9903a3ec9

La violència de gènere continua malauradament, sent protagonista. Aquest dijous Tarragona i altres municipis de la província han guardat un minut de silenci en motiu de la Belinda, assassinada a trets per la seva exparella aquest dimecres a Vila-seca.

Josep Poblet, l’alcalde de Vila-seca, s’ha mostrat consternat per  aquest assassinat, que a més, va succeir en el carrer on hi viu i va poder conèixer les filles de la víctima.

Josep Fèlix Ballesteros també ha volgut solidaritzar-se amb Poblet i ha afirmat que la violència de gènere continua sent una xacra per la societat i que es important donar a conèixer fets com aquests.

El grup municipal d’Esquerre Republicana de Catalunya ha reclamat aquest dijous que ADIF i per tant, l’Estat, compleixin amb la segona fase del projecte i tirin endavant el  pas soterrat per cotxes a la Plaça dels Carros, ja que només està operatiu la primera fase amb el pas soterrat per vianants que es va posar en marxa fa tres anys.

Pau Ricomà, el portaveu del grup municipal, ha destacat que aquest pas milloraria la connectivitat del barri del port amb el mar i alliberaria la congestió de trànsit que es genera al Carrer Reial. El grup municipal presentarà la moció a plenari el pròxim 25 de gener.

I també us volem explicar, que la nova entitat “Fòrum de Tarragona per la memòria històrica” neix amb la voluntat de dignificar els espais de repressió franquista a Tarragona i fruit de la trajectòria que els sectors de l’esquerra antifeixista de Tarragona van iniciar el 2009.

L’Associació creu que hi ha molts deures a fer i que és l’administració local qui ha de fer un pas endavant per senyalitzar aquells llocs de repressió franquistes a la ciutat, a més a més de treure els símbols i monuments d’aquest règim.

La entitat vol dur a terme activitats per mantenir viva la memòria, mitjançant la sensibilització amb tríptics, amb visites a través d’aquests espais de la ciutat que reclama dignificar, com la presó de pilats al pretori, la muntanya de l’Oliva, el cementiri, l’antiga audiència, o amb la convocatòria d’actes de denúncies.

I Tarragona, farà un rentat de cara de l’arbrat de la ciutat, ja que durant tot aquest mes de gener es substituiran 214 arbres de carrers i parcs de la ciutat que s’han anat deteriorant per diferents causes. La reposició es farà en 42 punts repartits per tota la ciutat i s’hi plantaran fins a 19 espècies diferents d’arbres.

I un apunt esportiu, perquè el Nàstic de Tarragona ha presentat a les noves incorporacions de l’equip en aquest mercat d’hivern, a l’espera de la possible sortida de Rocha o d’altres jugadors. Les tres incorporacions hivernals, Muñiz, Ondoa i Giorgi, ja han entrenat amb normalitat al llarg d’aquesta setmana.

A més a més, Aníbal Zurdo, el davanter pel qual ha apostat el Nàstic, ja es troba a Tarragona, a l’espera d’un document que ha d’arribar de Mèxic que possibiliti que es faci oficial el fitxatge de l’ex del Sabadell.

 

DESTAQUEM

Juanjo Saéz és un il·lustrador de prestigi nascut a Barcelona. Ha treballat a diversos mitjans nacionals i per diverses marques comercials com Nike o Estrella Damm.

L’il·lustrador barcelonès també és conegut per crear la sèrie que va emetre TV3, Arròs covat, i que li va atorgar un premi Ondas al 2010. Ara, presenta un nou llibre, Hit Emocional, i hem volgut que passi pels micròfons de Ràdio Ciutat de Tarragona en la seva visita a la ciutat.  Aquest és un fragment de l’entrevista a Juanjo Saéz, la podreu escoltar sencera en la secció de Minuts de Ràdio a rctgn.cat.

 

TEMPS

Al llarg d’aquest matí les nuvolades han estat persistents i s’espera que de cara la tarda el cel continuï enteranyinat. Les temperatures s’han mantingut. De cara a divendres, s’espera un ambient assolellat al llarg del matí i temperatures una mica més baixes.

TEMP. MÀXIMA 19 / MÍN. 2

 

PREVISIONS

David Trueba visitarà aquest divendres Tarragona, en motiu de la presentació del seu darrer llibre Blitz. La compareixença anirà a càrrec del novel·lista i subdirector de Diari de Tarragona, Alex Saldaña, a les 19h de la tarda a l’ajuntament.

I també aquest dijous a partir de dos quarts de deu del matí, s’iniciarà la campanya de La Marató de Donants de Sang, al Banc de Sang de l’Hospital Joan XXIII. L’acte es farà simultàniament a tots els grans hospitals de Catalunya.

PUBLICITAT