Tarragona es consolida com un dels platós de cinema amb més produccions del país

making_of_espot_the_one_sport_dolce_gabbana_0

Si deixem de banda Barcelona gran atractiu mundial a hores d’ara, Tarragona és una de les ciutats on més exteriors es graven actualment a Catalunya.

És cert que en el darrer rànquing de rodatges apareix com a quart municipi català per darrera d’Hospitalet, el Prat de Llobregat i Terrassa, tots ells amb platós de cinema i productores importants darrera. Sempre respectant el lideratge absolut de Barcelona.

El patrimoni no només Romà de Tarragona i les seves platges s’han convertit en un iman per directors de cinema, publicistes i fins i tot productors musicals.

Marques com Coca-cola, Estrella, Lays, Dolce&Gabana o el Corte Inglés ja han triat la ciutat i grups com Febrero amb Vetusta Morla o els Botrako van fer que els seus èxits fessin servir Tarragona com a fons perfecte per ensenyar al món.

A això cal sumar-hi les produccions fetes a casa com el Fill de Caín de Jesús Monllaó o la Sonata per a Violoncel de l’Anna M. Bofarull que juntament amb el Goya de Jose Luis Montesinos donen són una bona mostra del cinema fet a Tarragona.

Escolta l’entrevista sencera amb el Gerent del Patronat de Turisme, Carles Sanz. 

Paciència a tots aquells que agafeu el tren direcció Barcelona perquè un incendi al subsòl a Barcelona talla la circulació dels rodalies al centre de Barcelona i ha tancat les estacions de Sagrera Meridina, Arc de Triomf, Passeig de Gràcia, el Clot, Plaça Catalunya i els trens s’aturen a Sants.

L’incendi encara no té una causa però atura a tots els trens que han de creuar Barcelona.

En principi els trens de Tarragona arriben fins a Sants tot i que els retards per l’aturada de trens es comencen a acumular.

En un dia on volem fer un viatge fins a Grècia per parlar amb una tarragonina que ha estat durant sis setmanes a l’illa de Samos una de les més properes a la costa turca.

Ho ha fet en un camp de trànsit de refugiats treballant allí per la Creu Roja.

Escolta l’entrevista sencera amb la Marina Vidal.

I un embolica que fa fort a la CUP que en les darreres hores ha vist com un exmilitant posava una denúncia al jutjat número 2 de Tarragona per suposades pressions a l’hora de confeccionar la llista dels cupaires a Tarragona.

Més detalls Jesús Sarmiento

Precisament la CUP ja ha fet arribar que en el pròxim ple municipal que s’ha de celebrar el proper dia 19 de febrer preguntarà per l’endeutament de l’empresa municipal Espimsa quan va comprar el 90% de les accions de l’empresa Lubassa, accions que van costar 12 milions d’euros.

Dues demandes més; la del conseller de cultura, Santi Vila que ha demanat al Govern espanyol que acceleri amb el nou Museu Arqueològic de Tarragona i la del PSC, mitjançant el Diputat Tarragoní Joan Ruiz que ha entrat també al congrés una demanda perquè el Govern de Madrid es mulli amb la finalització de les obres de l’A27 que ha d’enllaçar les comarques tarragonines i de Lleida.

I ara marxem cap a Barcelona on s’ha presentat un llibre amb un dieta si més no curiosa. El títol és Recetas Palo i els autors Eudald Carbonell i Cinta Bellmunt són al costat del Jordi Julià.

EL TEMPS

Dia ventós amb vents forts que giraran de Mestral cap a ponent i que vindran reescalfats fent pujar els termòmetres a les hores centrals del dia. Temporal de mar i en principi entre un front que deixarà més vent que pluja.

TEMP MÀXIMA 20 MÍM 12

 

 

PUBLICITAT