Tarragona, la tercera zona amb més incidència de càncer

La Fundació per a la Investigació i Prevenció del Càncer presenta el primer mapa de l’evolució geogràfica del càncer al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Els monogràfics mostren la incidència de càncer a Tarragona comparada amb la d’altres registres de l’estat espanyol així com l’evolució per quinquennis des de 1980 fins a 2009. 

L’estudi destaca que entre les 13 províncies cobertes per registres de càncer a l’estat espanyol, la incidència a Tarragona és la tercera més gran amb 274 càncers per 100.000 habitants i any, només per darrere d’Euskadi i Girona. 

A la demarcació, la incidència va augmentar entre el primer quinquenni i el penúltim, mentre que al darrer es va estabilitzar. Les taxes més altes a la província es troben al Baix Camp i al Tarragonès mentre que la més baixa a la Terra Alta. És a dir, els habitants de les zones urbanes tenen més probabilitats de patir càncer que els de les àrees rurals. 

La Fundació per a la Investigació i Prevenció del Càncer, coneguda com FUNCA ha indicat que el risc de patir càncer es deu a múltiples factors, però n’ha destacat la incidència de la contaminació ambiental tot i que aquest risc s’ha atribuït més a la contaminació del transport que no pas per la indústria.

PUBLICITAT