Tarragona pendent del temps per la diada de Sant Jordi

1117223990img_5391

La diada de Sant Jordi d’aquest dissabte aplegarà floristes i llibreters de nou a la Rambla Nova de Tarragona. Una diada que caurà en cap de setmana, però que pot ser truncada pel temps, ja que segons els pronòstics el dissabte poden localitzar-se ruixats al llarg de la jornada.

Més enllà d’aquest possible contratemps, els llibreters han preparat amb ganes aquesta diada on per un dia els llibres passen a ser els protagonistes i a centrar tota l’atenció. Amb ells hem volgut parlar sobre les novetats d’enguany, els llibres que més es vendran i els que més s’estan buscant, i per això hem sortit al carrer per copsar l’anàlisi de dos llibreries de la ciutat.

 

 

I aquest dimarts vam avançar l’inici de la campanya electoral del Col·legi Oficial de Metges, on els dos candidats a la presidència, tant Sergi Boada com Fernando Vizcarro, vam presentar les seves propostes.

Doncs bé, aquest dijous la candidatura alternativa que demana el canvi ha acusat l’oficial d’irregularitats en el vot per correu per usar-lo en el seu interès i ja han estat denunciades a la Junta Electoral.

Amb l’objectiu de guanyar proximitat i eficàcia a un municipi com Tarragona, l’Ajuntament ha anunciat aquest dijous la reformulació de les regidories de barri a les regidories d’àrea.

Un canvi que pretenen que apropi el govern a la ciutadania a una ciutat molt disgregada i molt diversa i que la comunicació entre ells sigui més efectiva i a més a més potenciï un dels canals de comunicació més actius del consistori, les xarxes socials i l’aplicació Epp. L’Ajuntament de Tarragona va registrar l’any passat 6.829 demandes des de l’aplicació EPP i rep entre 9.000 i 10.000 interaccions a les xarxes socials.

I precisament parlant de barris, el del Serrallo segueix estancat amb la problemàtica de les escales mecàniques de la Plaça dels Carros, que segueixen sense funcionar, fet que va denunciar el grup tuitaire TGN TT.

Segons la portaveu de l’equip de Govern, Begoña Floria, ha reconegut que no se n’ha fet un bon manteniment, però que la solució passa per veure quin és el mecanisme que s’ha d’engegar per reactivar les escales i que la solució podria arribar en poques setmanes. El cost de l’arranjament serà superior als 50.000 euros.

Aquest dissabte més enllà de Sant Jordi, també posa punt i final Al termini donat per l’empresa municipal Espimsa perquè els paradistes que es troben a la carpa provisional del mercat central diguin si volen mantenir la concessió i traslladar-se a l’edifici de la plaça Corsini un cop s’hagi acabat la reforma.

El procediment es va obrir dijous passat després que al febrer es va arribar a un acord entre Ajuntament i venedors pel que fa al reglament intern que regirà el reformat mercat, on les parades conviuran també amb altres locals comercials, i, sobretot, un nou supermercat. La data d’inauguració del nou Mercat anunciada pel govern està prvista entre les festes de Sant Magí a l’agost, i les de Santa Tecla a finals de setembre.

 

TEMPS

I pel que fa al temps, després els ruixats d’aquest dijous l’estabilitat tornarà aquest divendres tot i que els núvols persistiran durant tot el matí i tota la tarda. No s’esperen però cap ruixat. Les temperatures es mantindran deixant una màxima de 21 graus i una mínima de 13 a la ciutat de Tarragona.

TEMP. MÀXIMA  21 / MÍN. 13

 

APUNT

I pensant ja en la diada de Sant Jordi, una de les activitats més atractives d’aquest dissabte serà el Sant Jordi sota la lluna plena. Una activitat que barrejarà patrimoni i cultura amb una visita nocturna de l’entorn natural del Pont del Diable durant la nit de Sant Jordi, on es pretén descobrir nous matisos i entendre molt millor la màgia de l’indret.

Foto: Circdetarragona.com

PUBLICITAT