Tarragona podria acollir una prestigiosa Casa d’Escriptors

PUBLICITAT

La Societat d’Escriptors Xilens, estarien interessats en obrir una casa-seu a Tarragona. L’associació llatinoamericana estaria treballant a hores d’ara per obrir un espai per escriptors i literatura a Tarragona, segons informa la consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas.

Seu de la Societat d'Escriptors a Santiago de Xile. Foto Reinaldo Ubilla

La primera aproximació de la Societat d’Escriptors amb la ciutat, serà a través d’un representat que organitzarà activitats a la ciutat i que analitzarà durant gairebé un any, les possibilitats que hi ha d’acollir a Tarragona una seu d’aquest tipus. A Xile, aquesta associació compta amb 15 filials i 3 mil inscrits, i amb dues seus a l’estranger a Londres i Nova York.

L’enllaç amb la Societat d’Escriptors Xilens va començar per l’interès d’aquests en traduir al català un llibre sobre el vaixell Winnipeg, que va fletar Pablo Neruda després de la Guerra Civil Espanyola, per duu refugiats republicans a Xile.

Segons la consellera Varas, ara mateix es troba en un punt on s’estan consolidant recursos per fer realitat la iniciativa d’una casa d’escriptors a Tarragona, on a banda de tallers, xerrades i conferències, es posaria especial atenció en rescatar i publicar obres relacionades amb l’exili i la migració.

PUBLICITAT