Tarragona surt més a poc a poc de la crisi que Barcelona

Tarragona està sortint de la crisi molt més a poc a poc que Barcelona, segons l’estudi realitzat per CEPTA sobre l’evolució del teixit empresarial. Habitualment, Les ciutats capital creen una “ona expansiva” que arrossega el territori a moures dins la mateixa tendència, però això no està passant. Especialment en el sector de la construcció, un sector profundament destruit al territori. Ho explica Juan Gallardo, cap del Gabinet d’Estudis de la CEPTA,

Així doncs, una caigua de prop de 4.000 empreses empreses en la construcció es contraposa en l’augment del sector serveis, el camp que més ha crescut des de 2008. La indústria i el sector agrícola es mantenen en xifres similars, el que és una bona notícia. El serveis doncs, són els que presenten un canvi més acusat.

Un altre factor estudiat és la configuració pròpia de cada empresa. En deu anys, doncs, el nombre d’empreses a la província ha disminuit i, tot i que s’està recuperant, no assoleix encara la xifra de 2008. En canvi, les empreses grans són ara més grans, havent augmentat el nombre de personal en les seves plantilles.

PUBLICITAT