#TGNinfo Destinen 5M€ a les llars infantils de la demarcació

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha rebut aquest dimarts el seu homòleg a Lleida, Joan Talarn, amb el qual han tractat temes que afecten totes dues demarcacions. En aquesta visita, la primera d’un president de Diputació d’ençà que la presidenta Llauradó va prendre possessió del seu càrrec, han acordat incidir en el suport de les dues administracions a les llars d’infants municipals de les respectives demarcacions, una mesura amb què es pretén garantir la prestació dels serveis d’aquests equipaments.

Noemí Llauradó i Joan Talarn han incidit en la utilitat de les llars d’infants per a les famílies amb fills i filles de 0 a 3 anys, i contribuir així al manteniment de la població als municipis, en especial als de dimensions més reduïdes. Els ajuts a les llars d’infants municipals, que la Diputació de Tarragona ja va iniciar el 2014 en virtut d’un conveni amb la Generalitat i les quatre diputacions catalanes, continuaran enguany amb una inversió de 5M€ per part de la Diputació de Tarragona als ajuntaments per fer front a despeses de funcionament d’aquests equipaments, durant el passat curs 2018/2019. Noemí Llauradó ha assenyalat que la situació actual «ens obliga a continuar sent responsables amb aquest exercici de cooperació amb els municipis». De la seva part, Joan Talarn ha indicat que «mantenir el servei d’escola bressol té un cost alt per als ajuntaments; donar-los suport és una qüestió de responsabilitat».

A la trobada d’avui al Palau de la Diputació de Tarragona, Llauradó i Talarn han tractat sobre polítiques comunes en altres temes d’interès per a totes dues demarcacions, com són el despoblament dels pobles petits o les mesures després de l’incendi de la Ribera d’Ebre, que també va afectar el sud de la demarcació de Lleida.

PUBLICITAT