#TGNINFO Els CAP ja han fet 330 proves de la COVID-19

Se segueixen confirmant persones contagiades per COVID-19. Dijous se’n van confirmar 23 més i n’hi ha 2.188 d’acumulades per prova PCR o ràpida. A més hi ha més sospitosos, 327 nous i en són 14.833 d’acumulats. Recordem que els sospitosos són aquelles persones que tenen símptomes però que no se’ls ha fet la prova. A més es van lamentar dues morts, i ja en són 410 d’acumulades.
Segons aquestes dades a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona hi ha 1.959 positius acumulats, 22 nous respecte al dimecres. En aquesta Regió hi ha 11.393 casos sospitosos, i es van produir les dues morts, i ja en són 368 d’acumulades.
D’altra banda a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre es va confirmar un positiu més, i en són 229 d’acumulats, a més hi ha 3.440 sospitosos. En aquesta regió no es va haver de lamentar cap mort.
També hi ha hagut més altes hospitalàries. A hores d’ara ja se n’han donat 923 al Camp de Tarragona, que en són 6 noves, i a les Terres de l’Ebre no se’n va donar cap de nova, i en són 122 d’acumulades.
La Consellera de Salut, Alba Vergès, juntament amb el vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, han visitat la Regió Sanitària del Camp de Tarragona per avaluar com està anant la primera fase de la desescalada del desconfinament. Vergès ha destacat que és imprescindible que es pugui seguir gestionant la detecció de casos de coronavirus i identificar els seus contactes a través de l’Atenció Primària com ja es fa al territori. A hores d’ara s’han fet 330 proves i s’han detectat tres positius. En aquest sentit ha reconegut que la immunitat és baixa al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, però que això no vol dir que el risc sigui més alt.

Vergès ha destacat que els positius que s’han detectat aquests dies al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre no estan condicionant el sistema sanitari.
Per la seva banda Pere Aragonès, vicepresident, ha anunciat que des de l’administració pública durà a terme polítiques expansives.

Així doncs Aragonès ha dit que engegarà un paquet de mesures amb crèdits directes i ha assegurat que a tot això ajudarà el pressupost que s’ha aprovat fa poc.

El Banc dels Aliments calcula que la demanda d’ajuda ha crescut un 40 % arran de la crisi. La Diputació de Tarragona és un dels ens que ha respost a la crida de l’entitat i li ha atorgat una subvenció per fer front a aquesta demanda de la població. Des d’Altafulla Ràdio ens ho explica Albert Jansà.

L’Ajuntament de Tarragona ha decidit limitar la velocitat màxima dels vehicles dins la ciutat per donar prioritat als ciutadans que passegin, o practiquin esport al carrer. Jonay González, Ràdio Ciutat de Tarragona.

Les instal·lacions de la Zona Esportiva Municipal de Torredembarra seguiran tancades fins a poder garantir les condicions de seguretat necessàries per evitar possibles contagis per Covid-19. Així, segons ha anunciat aquest dijous l’Ajuntament, encara no es podrà practicar esport en aquests espais municipals. Josep Sánchez, Ona la Torre.

L’Agència Catalana de l’Aigua i el Consell Comarcal del Baix Camp han volgut impulsar millores en el sanejament de les aigües residuals a Riudoms. Èric Rosique, BXC Ràdio.

Aquest cap de setmana Botarell ha preparat diversos actes dedicats a la pau i a la convivència per commemorar el Dia Internacional de la Pau i el Dia contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Èric Rosique, BxC Ràdio.

Ja s’ha posat en marxa la nova web de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Ariadna de la Calle, Ràdio l’Hospitalet.

El Nàstic de Tarragona ja ha acabat la temporada i l’any que ve seguirà jugant a segona B. Des del club han anunciat que la intenció és que Seligrat segueixi dirigint el projecte. Jonay González, Ràdio Ciutat de Tarragona.

PUBLICITAT