#TGNINFO La UGT demana un protocol per garantir l’accés a les platges

Se segueixen confirmant persones contagiades per COVID-19. Dimarts se’n van confirmar 28 més i n’hi ha 2.139 d’acumulades per prova PCR o ràpida. A més hi ha més sospitosos, 205 nous i en són 14.090 d’acumulats. Recordem que els sospitosos són aquelles persones que tenen símptomes però que no se’ls ha fet la prova. A més es van lamentar dues morts, i ja en són 406 d’acumulades.
Segons aquestes dades a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona hi ha 1.912 positius acumulats, 28 nous respecte al dilluns. En aquesta Regió hi ha 10.759 casos sospitosos, i es van produir les dues morts, i ja en són 364 d’acumulades.
D’altra banda a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre no es va confirmar cap positiu més, i en són 227 d’acumulats, a més hi ha 3.331 sospitosos. En aquesta tampoc va traspassar ningú.
També hi ha hagut més altes hospitalàries. A hores d’ara ja se n’han donat 903 al Camp de Tarragona, que en són 14 noves, i a les Terres de l’Ebre no se’n va donar cap de nova, i en són 122 d’acumulades.


El sector turístic de la Costa Daurada afronta un nou entrebanc en una temporada que es preveu molt complicada per la crisi de la Covid-19. L’ordre publicada aquest dimarts sobre la quarantena als viatgers que provenen de l’estranger fa més difícil encara que es pugui salvar la temporada. Josep Sánchez, Ona la Torre.

Falten pocs dies perquè comenci la temporada de platges, però de moment no se sap com serà aquest accés, ni si s’hi podrà anar lliurement. Per això des d’UGT exigeixen que els ajuntaments facin uns plans per garantir una obertura segura i que prevalgui la salut de les persones.
En aquest sentit volen tenir en compte les persones que treballen en platges, sobretot els i les socorristes. Joan Llort, Secretari General d’UGT de Tarragona, ha explicat que temen que falti personal en aquest sector.

Llort ha dit que de moment els concursos per la vigilància a les platges estan paralitzats en aquells indrets on s’havien obert, però n’hi ha que encara tenen el contracte vigent. Tot i això creuen que el més important i prioritari és garantir la seguretat.
El casal d’estiu d’Altafulla tirarà endavant malgrat les restriccions. El consistori aposta per usar els equipaments més grans del municipi i els espais a l’aire lliure per tirar-lo endavant. Des d’Altafulla Ràdio ens ho explica Albert Jansà.

El govern de Torredembarra manté la previsió de fer les grans obres que vol executar durant aquest any. Així, la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus no ha d’afectar els grans projectes que contempla fer l’Ajuntament. Josep Sánchez, Ona la Torre.

L’Ajuntament de Riudoms vol protegir els comerços locals i les empreses del municipi. Per això ha aprovat destinar diners en aquests àmbits, per ajudar a impulsar-ho. Èric Rosique, BxC Ràdio.

La Festa de la Germandat a Vandellòs, i també la Festa de Sant Pere es faran en format virtual. La situació de la pandèmia fa que no es puguin celebrar com estava previst, però no les han volgut suspendre. Ariadna de la Calle, Ràdio l’Hospitalet.

L’empresa IQOXE podrà tornar a produir, ja que la Generalitat ha aixecat la suspensió de la seva activitat. Ho farà en aquell lloc no afectat per l’explosió a l’espera que s’esbrinin les causes de l’accident. Jonay González, Ràdio Ciutat de Tarragona.

Neix una plataforma privada per unir els negocis del Baix Gaià. Es pretén recollir en un web la informació de tots els comerços i empresaris que hi ha als diferents pobles del territori per donar-los a conèixer. Des d’Altafulla Ràdio ens ho explica Albert Jansà.

PUBLICITAT