#TGNinfo | L’Estat es planteja aplicar el toc de queda

Ara bé, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit que la decisió encara no està presa, ni molt menys i que primer es vol consensuar amb les Comunitats Autònomes i altres partits polítics. Abans caldria decretat l’estat d’alarma. 

Mentrestant, a Catalunya el Govern ha aprovat un decret per reduir fins a un 50% el preu del lloguer per als negocis que s’han vist obligats a tancar. 

Aquesta mesura només s’aplicarà si el llogater vol renegociar les condicions i no arriba a un acord amb el propietari. A més, s’ha donat llum verda a la partida de 40 milions d’euros per ajudar als negocis de la restauració i l’estètica.

I encara sobre la pandèmia, a nivell territorial, l’hospital de Santa Tecla torna a acollir malalts de covid-19, atenent al pla de contingència de Salut davant l’increment de casos. 

Els malalts més greus, que estan a la UCI, seguiran concentrats als Hospitals Joan XXIII de Tarragona i Sant Joan de Reus. Tot això en una jornada en què Salut ha comunicat 5 noves defuncions al territori i el risc de rebrot ha superat el llindar dels 400 punts a les comarques del Camp. 

El Port de Tarragona invertirà 330 milions d’euros en els pròxims 4 anys. 

Així ho contempla el Pla d’Empresa que l’Autoritat Portuària ha consensuat amb Puertos del Estado per als pròxims 4 anys. Entre les inversions més importants, hi ha la terminal de Guadalajara, la ZAL i el contradic dels Prats. 

La URV lidera l’impuls de la plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud. L’integren una cinquantena d’administracions, associacions empresarials i centres de recerca que volen unir esforços per promoure l’energia neta. 

Mentrestant, Ecologistes en Acció torna a demanar el tancament de les nuclears, coincidint amb el 31 aniversari de l’accident a Vandellòs I. L’entitat alerta que aviat es tornarà a reobrir el debat sobre la ubicació del cementiri nuclear. 

Són algunes de les notícies destacades de l’informatiu de Carrer Major d’aquest dimarts. Escolta’l!

PUBLICITAT