#TGNinfo Salut demana explicacions per antiavalots a Santa Tecla

A l’informatiu del Carrer Major destaquem que el Govern s’ha queixat per la presència de policies nacionals a l’Hospital Santa Tecla per identificar ferits la nit del 15. El gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona ha enviat una carta a la subdelegació del govern per demanar explicacions sobre la presència d’agents al servei d’Urgències de l’hospital.

Segons s’exposa a la carta, agents antiavalots van entrar a la sala d’espera, on hi havia més pacients, i van identificar els ferits i van començar un interrogatori in situ. Aquest és l’únic cas que Salut coneix de presència policial a Urgències i no li consta cap detenció de persones ferides en les mobilitzacions contra la sentència de l’1-O mentre estaven sent ateses a l’hospital o just després, segons confirma en un comunicat.

Salut subratlla que “no és admissible” la presència de policies en un centre sanitari si s’obstaculitza el normal desenvolupament de l’activitat sanitària i si pot vulnerar de forma injustificada el dret a la intimitat i confidencialitat dels pacients. La policia només pot accedir a les dades clíniques i assistencials quan actuï com a policia judicial i, per tant, tingui la corresponent resolució judicial.

PUBLICITAT