#TGNinfo | Tarragona readapta horaris al toc de queda

El Govern espanyol va decretar ahir l’estat d’alarma i el català va concretar que a Catalunya la prohibició general de sortir al carrer anirà de 10 de la nit a 6 del matí. Les persones que ho incompleixin s’enfornten a multes que poden anar dels 600 als 3 mil euros. 

Aquesta passada nit les restriccions ja s’han fet evidents al territori, amb els carrers buits i els establiments tancats. En aquesta franja horària només es pot sortir de casa per anar a treballar, per emergències mèdiques o per atendre persones dependents. També es permet passejar el gos de 4 a 6 del matí. 

Aquestes són les mesures que ja han entrat en vigor, però la Generalitat ja ha deixat entreveure que segurament caldrà anar més enllà, tenint en compte l’evolució de la malaltia. 

A nivell local, l’estat d’alarma el toc de queda es comença a concretar en múltiples canvis d’horaris de serveis públics. 

Així, per exemple, el tanatori de Tarragona ja ha informat que les sales de vetlla tancaran a les 9 del vespre. 

El professor de Dret Constitucional Héctor López Bofill diu que ha quedat demostrat l’estat d’alarma es pot aplicar de manera descentralitzada, al contrari del que es va fer al març. 

I és que ara les comunitats autònomes tenen capacitat per concretar les mesures concretes que s’implanten en funció de la realitat de cada territori, encara que des de Catalunya ja han dit que el marge de maniobra és insuficient. López Bofill considera que ha quedat demostrat que al març les coses es podrien haver fet diferent, quan es va imposar un model centralitzat.

El departament de Salut ha informat de quatre noves defuncions en la darrera jornada. 

A més, continua a l’alça el nombre d’ingressats per covid-19. Ja n’hi ha 214, 22 més que el dia anterior. Pel que fa a les UCIs hi ha un pacient més i ja en són 38. 

Segons Salut en les darreres 24 hores s’han notificat 125 nous contagis a les comarques del Camp de Tarragona i 64 més a l’Ebre. L’index de rebrot continua sent molt alt i al Camp ja supera els 870 punts. 

Són algunes de les notícies de l’informatiu de Carrer Major d’aquest dilluns. Escolta-ho!

PUBLICITAT