Tres dies després: explosió al Polígon Sud

20:30 ACTUALITZACIÓ

Segueix activada la fase d’emergència encara. Mentre els Mossos d’Esquadra escorcollen les seus d’IQOXE a La Canonja i al Prat, comença el transvasament del líquid que va quedar al tanc incendiat.

Els bombers han reconegut que esperaven fer-ho abans, però que l’anàlisi de la substància ha tardat més del previst. Bienvenido Aguado, sotscap de bombers, ha comentat que per fer aquest trasllat comptaran amb 40 professionals. Aguado ha comentat que és important tenir-ho tot ben assegurat perquè no pugui haver-hi cap problema, i que si han de treballar tota la nit, ho faran.

D’altra banda el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, ha assegurat que no sap res dels escorcolls que s’estan portant a terme. Que això ho porta la comitiva judicial i Mossos d’Esquadra, però que col·laboraran amb tot el que sigui necessari.

17:47 ACTUALITZACIÓ

Els Mossos d’Esquadra, en aquests moments, es troben realitzant escorcolls a la seu d’IQOXE.

13:21 ACTUALITZACIÓ

El jutjat número 1 de Tarragona ha obert diligències per les morts. A hores d’ara la magistrada està a l’espera de rebre informació dels Mossos d’Esquadra, Bombers, Protecció Civil i Inspecció de Treball, i poder-la analitzar a fons. La investigació de les causes que van provocar l’explosió del reactor serà clau per determinar la responsabilitat penal de l’empresa.

12:38 ACTUALITZACIÓ

A l’empresa IQOXE, lloc on es van produir els fets, se li van obrir quatre expedients per les condicions de treball i incomplir les mesures de seguretat en els últims anys. L’empresa va haver de pagar sancions que oscil·laven entre els 2.000 i 8.000 euros.

11:40 ACTUALITZACIÓ

S’ha convocat un minut de silenci a les 12 del migdia en record de les víctimes. Són 3 els morts després de l’explosió i una altra persona es troba en estat crític amb greus cremades.

10:40 ACTUALITZACIÓ

A la compareixença s’ha explicat que avui es començarà el transvassament del líquid cap a una zona de residus.

El delegat del Govern de la Generalitat, Òscar Peris, ha comparegut per explicar les darreres novetats. Ha comunicat que les empreses del voltant ja poden reanudar la seva activitat.

El dia després de l’explosió al Polígon Sud de l’empresa IQOXE ha deixat un mort més i la trobada del cos sense vida del desaparegut el dia dels fets. Ahir va comparéixer el president de la Generalitat, Quim Torra, així com el conseller d’Interior, Miquel Buch. A la ciutat de Tarragona es van decretar dos dies de dol oficial i una Junta de Portaveus que va acabar amb missatges crítics de l’alcalde, Pau Ricomà, a les alarmes i la forma d’actuar de l’empresa. Comença el segon dia després de l’accident on s’espera que baixi el perill i el PLASEQCAT es desactivi per complet.

PUBLICITAT