Tarragona afectada per la forta pluja d’aquest dimarts nit

Tarragona ha patit aquest dimarts nit l’efecte de les fortes pluges amb fins a 38 litres per metre quadrat en 30 minuts a la ciutat afectant diversos carrers, zones i barris, especialment la Vall de l’Arrabassada i el Barri del Port i el Serrallo que s’han inundat.

Entre els municipis propers destaca Cambrils on la riera d’Alforja ha crescut de forma considerable sense arribar a desbordar-se i s’ha endut part de la passarel·la que connecta el parc del Pinaret amb Nou Cambrils. D’altra banda s’ha desbordat el Riu Francolí en el seu pas per l’Espluga de Francolí produïnt importants d’anys a vehícles i edificis propers com un restaurant.

A causa dels forts xàfecs s’han produït talls de llum en algunes zones, talls de carreteres com l’ AP-7 entre Vilsa-seca i Cambrils o la circulació de trens entre Reus i Tarragona, entre altres.

Els Bombers han efectuat 273 serveis a les comparques del Camp de Tarragona on el 112 ha registrat fins a 83 trucades.

MINUT A MINUT:

23.20h | Entre les 20h i les 22h els Bombers han efectuat 273 serveis a les comarques del Camp de Tarragona i han atès 147 avisos a la Regió d’Emergències de Tarragona.

23.15h | Proteccio Civil passa pla INUNCAT a fase EMERGÈNCIA a conseqüència de les greus incidències a Tarragona i recomana evitar la mobilitat.

23.05h | Segons Protecció Civil, el telèfon 112 ha rebut fins a les 22 hores 880 trucades per 618 incidents relacionats amb les pluges. La majoria s’han fet des del Baix Camp (333) amb origen a Cambrils (124) i Reus (91) per inundacions, riuades i caiguda d’arbres. Fins a 83 trucades procedents del Tarragonès i concretament de Tarragona ciutat 48 trucades.

zscript async="" src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">zlscript>

22.40h | Segons TAC12 s’ha desbordat el riu Francolí a l’alçada i pas per l’Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà, causant diversos danys a vehícles i talls de llum per la tempesta.

22.30h | El president del Port, Josep Maria Cruset, fa un tuit sobre tasques al desaigüe del Moll de Costa i el Serrallo, que aquest cop igual que el Barri del Port s’ha inundat:

zscript async="" src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">zlscript>

22.20h | El conseller Jordi Fortuny dirigeix un tuit al veïnat del Barri del Port:

zscript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">zlscript>

22.15h | Precipitacions intenses (38 l/m2 en 30 min a Tarragona) que es desplacen cap a l’est i el nord. Els xàfecs afectaran el Penedès, Anoia, Garraf i Conca Barberà.

22.10h | Protecció Civil recomana no sortir de casa i evitar desplaçaments.

22h | Segons trànsit: Talls a l’AP-7 entre Vilsa-seca i Cambrils. Desviaments per A-7 TV-3031 i Guiamets T-312 Cambrils.

21.50h | Importants afectacions també al Baix Camp i especialment Cambrils. L’aigua de la riera d’Alforja s’ha endut un tram del pont la passarel·la que connecta el parc del Pinaret amb Nou Cambrils, a tocar de la comissaria dels Mossos.

21.45h | La Vall de l’Arrabassada també es veu fortament afectada pels efectes de la forta pluja.

zscript async="" src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">zlscript>

21.40h | Circulació de trens interrompuda entre Tarragona i Reus pel fort temporal.

21.35h | Els registres ja se situen entre els 150 i els 200 mm a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona

21.30h | Plou amb forta intensitat a Tarragona inundant i afectant diversos carrers de la ciutat i especialment el Barri del Port.

zscript async="" src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">zlscript>
PUBLICITAT