Un Cádiz desconegut

L’estadi Ramón de Carranza, feu i plaça que s’ha posat el pitet per veure jugar futbolistes com Màgico González o el totpoderós conjunt gadità dels anys 80, rep aquest diumenge el Nàstic de Tarragona.

De fet, els granes coneixen bé l’escenari, ja que serà la 12 vegada que hi juguin sabent que el balanç no és gens favorable pels interessos tarragonins. Sis victòries pels gaditans, tres empats i dues victòries pels granes.

L’esperança que aquestes estadístiques puguin canviar està en l’estat actual d’un Cádiz que no troba la línia de joc que busca i que plora la marxa d’un dels seus tòtems aquestes últimes temporades, Álvaro Garcia. El binomi Álvaro – Salvi ha estat el pilar fonamental d’un conjunt de Cervera protagonista i infal·lible al contracop, que feia mal amb un joc directe i que era capaç de resoldre partits i transformar-ho en punts.

Vida més enllà d’Álvaro

Més enllà de la pèrdua d’un futbolista amb les capacitats de l’extrem, el Cádiz pot trobar consol en la figura d’Aketxe (sense protagonisme), cedit del Toronto Football d’Estats Units, troballes com la de Vallejo o davanters de garanties com Mario Barco o Lekic, a més de tenir present que jugadors com Salvi persisteixen a la plantilla de Cervera.

Un Cádiz sense gol

Malgrat comptar amb futbolistes exquisits i pretesos per qualsevol entrenador de la categoria, l’actual conjunt gadità és ara mateix un equip sense gol, només amb 4 dianes en 7 partits, denoten la falta de punteria de l’equip de Cervera.

Quatre dianes convertides per un migcampista, Álex Fernández (x2), un central Kecojevic, i un davanter Romera, que no acostuma a ser un fix a l’onze.

Escassa capacitat golejadora que s’entén en un equip que només va ser capaç davant l’Albacete de quallar 25 tirs, 7 dels quals van anar entre els tres pals. Probablement el millor partit des de l’inici de lliga. En els altres enfrontaments, l’equip no va arribar ni als 5 tirs.

Si mirem la temporada passada, el Cádiz no va ser un dels conjunts més golejadors, però es regia per la seva capacitat defensiva. Els registres van ser més pobres amb 42 gols, però tan sols 29 encaixats. L’anterior, la 16-17, on va arribar a assolir els playoff, la capacitat golejadora sí que era una de les seves virtuts quallant 55 dianes per 40 dianes encaixades.

Sigui com sigui i estadístiques a banda, el Nàstic es trobarà un Cádiz en problemes i ho pot aprofitar. Tot i no saber quines baixes acabarà tenint, els de Cervera pateixen en la línia defensiva i només compten de moment amb Kecojevic com a únic central fix.

PUBLICITAT