Un ‘Primer Diumenge’ de reptes i ambició

La diada castellera de Santa Tecla – 1r Diumenge de Festes és una de les 3 actuacions castelleres en el marc de les festes de Santa Tecla. És la primera i pel nivell de colles que actuen acostuma a ser també la diada on es veuen els millors castells. Amb el cartell tradicional, amb els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, acompanyades dels Castellers de Vilfranca i de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, s’espera una actuació de màxims per part de totes les formacions.

En el cas dels Xiquets de Tarragona, un cop treta l’espineta del 5 de 8, els de la camisa ratllada tenen la vista posada en revalidar la catedral i sumar-hi un castell de 9, previsiblement el 3 de 9 amb folre.

La Jove de Tarragona, per la seva banda, vol tornar-ho a intentar amb castells que per Sant Fèlix a Vilafranca van quedar a mitges, com el 4 de 9 amb folre i agulla. El 5 de 9 amb folre és un altre dels castells  que la Jove podria portar aquest diumenge a plaça sense descartar el pilar de 8 amb folre que van estrenar després d’un Sant Fèlix complicat i que va servir per rebifar els ànims de la colla.

Les dues colles convidades prometen castells de 10 i sense folre. Els Castellers de Vilafranca vol tornar-hi amb el 3 de 10 amb folre i manilles que encara no han pogut descarregar i que els ha quedat en carregat en diverses ocasions aquesta temporada. La Vella de Valls, per la seva banda, vol revalidar el gran trumfo de la temporada, el 2 de 8 sense folre. Un castell dificilíssim però que li tenen presa la mida. Tampoc descarten tornar a intentar el 4 de 9 sense folre que els va quedar en carregar a la Diada de Sant Fèlix.

La diada començarà a partir de les 12 a la plaça de la Font de Tarragona, i és un dels actes imperdibles d’aquestes festes de Santa Tecla.

PUBLICITAT