Un veí de Tarragona, acusat d’estafar 10 milions a empreses estrangeres

Un veí de Tarragona detingut per la Guàrdia Civil per formar part d’una xarxa  que ha estafat a 12 empreses estrangeres a través de fraus informàtics.

La quantitat total estafada ascendeix als 10.700.000 euros, i aquestes companyies tenen seu a països com Bèlgica, Veneçuela, Estats Units, Noruega, Bulgària i Regne Unit, entre d’altres. El mètode utilitzat pels detinguts és el denominat “frau al CEO” on els estafadors suplantaven la identitat  dels directius d’aquestes empreses, fent-se amb el control dels seus comptes de correu electrònic. Posteriorment, sol·licitaven falses transferències als bancs amb els quals aquestes empreses solen treballar.

Els autors d’aquesta estafa informàtica s’enfronten als delictes de pertinença a organització criminal, estafa continuada, blanqueig de capitals, descobriment i revelació de secrets, falsedat documental i usurpació d’estat civil.

Els investigadors han arribat a identificar un total de 83 societats i 185 comptes bancaris relacionats amb aquesta estafa. Els autors d’aquests delictes, que van dels 34 als 67 anys d’edat,  són veïns de Sevilla, Conca, Tarragona i Albacete, i ja han passat a disposició judicial.

PUBLICITAT