Una cursa de fons

PUBLICITAT

Han acabat les eleccions generals, però segueix la cursa per a les eleccions municipals. Una cursa que ara el PSC veu reforçada pels resultats que ha obtingut a Tarragona ciutat, on ha guanyat les eleccions generals. Així ho expressava l’alcaldable del PSC per Tarragona, però també l’actual alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

Un PSC que si guanyés encararia la seva quarta legislatura consecutiva a la ciutat, i totes elles amb Josep Fèlix Ballesteros al davant. 

Tot i això sembla que a Tarragona no hi haurà un clar guanyador, i s’haurà de governar amb minoria o pactar. Els partits encara no volen parlar de pactes, ni de com afectarien els pactes d’àmbit estatal en aquestes eleccions municipals. Així ho feia patent Rubén Viñuales, alcaldable per Ciutadans a Tarragona.

Es tracta d’una campanya electoral que vindrà molt marcada pels Jocs Mediterranis que es van celebrar a la ciutat, però també per les instal·lacions que han quedat i la discussió de com s’han de gestionar.

A més també es tornarà a parlar d’aquells equipaments buits a Tarragona com el Banc d’Espanya o la Tabacalera, que ara han presentat projectes que hi volen desenvolupar, però que de moment formen part del debat. Un debat que també es centrarà en la gestió cultural i patrimonial que han portat molts problemes aquests últims mesos. La neteja també serà un punt clau entres els partits polítics. I veurem quina factura passa el cas de corrupció Inipro al PSC.

Per la seva banda ERC veu els resultats de les eleccions generals com estrapolables per a les eleccions municipals i no descarta arribar a l’alcaldia de Tarragona, i apunten que el seu objectiu és canviar la ciutat. I en aquest sentit veurem la incidència que pot tenir Junts per Tarragona amb Dídac Nadal, fill de l’històric alcalde tarragoní Joan Miquel Nadal, al capdavant.

El PP sense l’Alejandro Fernández com a cap de llista haurà de demostrar que segueix amb la mateixa força, i la CUP vol seguir creixent. En Comú Podem ha fet una aposta per aconseguir entrar al consistori, després que als últims comicis PODEMOS decidís no presentar-se, i no es descarta una possible irrupció de VOX.

PUBLICITAT