Una cursa d’obstacles per arribar a l’alacaldia de Tarragona

Aquest dissabte, si res no canvia, Josep Fèlix Ballesteros, alcalde en funcions del PSC, deixarà l’alcaldia de la ciutat després de 12 anys. Pau Ricomà, d’ERC, serà el nou batlle de Tarragona. Després de 80 anys la ciutat tindrà un alcalde republicà. Els últims van ser Pere Lloret que va guanyar les eleccions 1931, i de forma accidental, el 1938 Jaume Castelló.

ERC arribarà al Govern de Tarragona gràcies al suport, en la investidura de Junts per Tarragona, En Comú Podem Tarragona i la CUP. Els comuns entraran al Govern, mentre que els altres dos partits en principi no. Així doncs 9 persones formaran aquest Govern tarragoní entre els Consellers d’ERC i d’En Comú Podem Tarragona. Més endavant podria augmentar el nombre de consellers i que el cartipàs canviés.

La cursa a l’alcaldia de Tarragona no ha sigut precisament ràpida ni fàcil. La intenció principal del PSC era pactar amb En Comú Podem Tarragona, un objectiu que no ha aconseguit, i que després a més ha criticat la decisió de l’assemblea dels comuns. Després va oferir un pacte de Govern a Junts per Tarragona, que l’assemblea del partit va rebutjar per unanimitat. Per la seva banda Pau Ricomà ha hagut d’assumir alguns punts perquè la CUP, Junts per Tarragona i En Comú Podem Tarragona, acceptessin donar el sí en la seva investidura. A més Ricomà en tot moment també va rebutjar un possible pacte amb el PSC, i fins aquest dijous tot no va estar ben lligat.

Així doncs aquest dissabte podreu escoltar tot el ple d’investidura de l’Ajuntament de Tarragona a través del nostre streaming a partir de les 12 del migdia.

PUBLICITAT